Cristiano Ronaldo, 5. kez Dünya Kupası’na katılacak

Portekiz, 2022 FIFA Dünya Kupası play-off finallerinde Kuzey Makedonya’yı eleyerek Dünya Kupası’na katılma hakkı elde etti. Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo ise kariyerinde üst üste 5. kez Dünya Kupası’nda mücadele etme şansı bulacak.

Katar’da düzenlenecek 2022 FIFA Dünya Kupası play-off yarı finalinde Türkiye’yi 3-1 yenen Portekiz, final maçında Kuzey Makedonya ile karşılaştı.

32. dakikada Cristiano Ronaldo’dan aldığı pasla ceza sahası içinde yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçiren Bruno Fernandes, 65. dakikada da kendisinin ve ülkesinin ikinci golüne imza attı. Portekiz bu sonuçla Dünya Kupası bileti alan ülkeler arasına adını yazdırdı.

Dünya Kupası bileti alan ülkeler arasına adını yazdırmayı başaran Portekiz, 2002 Kore-Japonya, 2006 Almanya, 2010 Güney Afrika, 2014 Brezilya ve 2018 Rusya’nın ardından 2022 Katar’da olmak üzere üst üste 6. kez finallerde sahne alacak.

Cristiano Ronaldo, 5. kez Dünya Kupası’na katılacak

HER ŞAMPİYONADA GOLE İMZA ATTI

37 yaşındaki yıldız geride kalan 4 Dünya Kupası’nda rakip fileleri 7 kere havalandırmayı başardı. Ronaldo, Portekiz milli takımıyla mücadele ettiği 5 Avrupa Şampiyonası’nda da gol attı.

Dünya futbol tarihinde bir çok rekora imza atan Portekizli yıldız, 2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde 6 gol atarken, milli formayla toplam 115 golü bulunuyor. Ronaldo, Katar’daki finallerde Portekiz kadrosunda yer alırsa 5. kez finallerde sahne alacak.

Meksikalı Antonio Carbajal ve Rafael Marquez, Alman Lothar Matthaeus ile İtalyan Gianluigi Buffon 5 Dünya Kupası’nda mücadele ederek bu rekora imza atan isimler olurken; Arjantinli yıldız Lionel Messi de 2022 Dünya Kupası’nda forma giyerse kariyerindeki 5. Dünya Kupası finalleri olacak.

Cristiano Ronaldo, 5. kez Dünya Kupası’na katılacak ile ilgili etiketler Cristiano Ronaldo Dünya Kupası Portekiz milli takımı Kuzey Makedonya
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.