Çorumgaz Genel Müdürü Kahraman'dan vatandaşa tasarruf önerileri

Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, basın toplantısı düzenleyerek doğal gaz sektöründe yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunurken vatandaşın yüksek bulduğu fatura fiyatlarına da değindi.

Basın toplantısı düzenleyen Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, vatandaşların yüksek bulduğu doğal gaz faturalarıyla ilgili açıklama da yaparken, “Aralık ayında kesilen faturanın Ocak ayında faturalandırılması söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.

Tasarruf önerilerinde de bulunan Kahraman ''evde atletle dolaşmamak gerek'' şeklinde konuşurken oda sıcaklığının 22, kullanılmayan odaların sıcaklığının ise 18 derece ayarlanıp bu sayede doğal gazın verimli bir şekilde değerlendirilebileceğini aktardı.

Kahraman'ın faturalama ile ilgili şu ifadeleri aktardı:

Aralık ayında kullandığımız doğal gaz, Ocak ayının fiyatıyla faturalandırıldı denildi. Türkiye’deki tüm illerde bu tür şikayetler oldu. Bunlarla ilgili gelen tüm müracaatları değerlendiriyoruz. Fiyat düzenlemesi ilk defa yapılan bir işlem değil. Her ay fiyatla ilgili bir düzenleme yapılıyor. Bazen fiyatlar düşebiliyor, bazen yükselebiliyor.

Tüm faturaları tanzim ederken ağırlıklı ortalamaya göre faturayı düzenliyoruz. Ortalama birim fiyat her müşteri için değişiklik gösteriyor. 20 yıldır bu hizmeti veriyoruz. Hiçbir şekilde Kasım ayında kesilen faturanın Ocak ayında fiyatlandırılması söz konusu değil."

''ODA SICAKLIĞI 22 DERECE, KULLANILMAYAN ODA SICAKLIĞI 18 DERECE OLMALI''

Kahraman doğal gazın verimli kullanımı için oda sıcaklığının 22 derece, kullanılmayan odaların sıcaklığının ise 18 derece yapılabileceğini aktarırken şu tavsiyelerde bulundu:

"Şu tür bir soru da geliyor bize. Ben kombinin ayarını hiç değiştirmedim. Ben hala 40'ta yakıyorum. Geçen ay bana 400 TL geldi bu ay 600 TL. Tabi geçen ay 400 TL. Bu ay 600 TL gelecek.

Kombinin ayarını siz değiştirmeseniz de hava soğudukça kombi daha fazla yanmaya devam edecek. Bunu da kontrollü bir şekilde kullanacağız. Evde atletle dolaşmamak, üşümeyecek şekilde üzerimizde bir şey olmalı.''

Çorumgaz Genel Müdürü Kahraman'dan vatandaşa tasarruf önerileri ile ilgili etiketler doğal gaz çorumgaz tasarruf
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.