Çok terlemek neden olur? Aşırı terlemenin tedavisi nasıldır? Hangi doktora gidilir?

Mevsimsel olabileceği gibi çevresel etkenler de çok terlemenin nedenleri arasında gösterilir. İnsanların sosyal hayatlarını adeta kabusa çeviren aşırı terleme, çoğu kişinin korkulu rüyası. Vücudun ısı kontrolü yapması için meydana gelen terleme, fizyolojik bir olaydır. Peki, çok terleme neden olur? Çok terlemenin tedavisi için hangi doktora gidilmelidir?

Rahatsızlık hissi vermesi ve hatta kötü kokuya sebep olması aşırı terlemenin en önemli sonuçlarından. Gündelik hayatı yaşanmaz kılabilen çok terleme, çevresel ve fiziksel etkenler önemli. Vücut ısısının stabil tutulması için ter bezlerinin sıvı üretmesi sonucu oluşan terleme, bazı durumlarda oldukça fazla olabiliyor. Peki ama çok terlemenin tedavisi nasıldır?

Aşırı terlemenin neyden kaynaklandığı konusunda çeşitli açıklamalar var. Buna göre özellikle genel bir terleme sorunu varsa bu sistemik bir hastalığın habercisi sayılıyor. Diğer yandan ise hormonal bir hastalıkta çok terlemenize sebep olabilir. Bunların dışında stres ve metabolizmal hastalıklar da aşırı terlemenin neden olduğu durumlar.

ÇOK TERLEMEK NEDEN OLUR?

Terlemekten yorulan insanlar vardır. O kadar çok terlemenin neden olduğu rahatsızlıklar konusunda araştırmalar yapanlar için aşırı terleme tedavisi ve yolları haberimizde.

 Terlemeyi hafife almamak gerekir. Çünkü aşırı çalışan terleme bezleri normalden daha fazla sıvı kaybına neden olur. Bu bir hastalık olmasa da önemli bir belirti olarak öne çıka. terleme vücudun tamamında görülebildiği gibi yalnızca avuç içlerinde ve ayaklarda da kendini gösterebilir.

AŞIRI TERLEME ile ilgili görsel sonucu

AŞIRI TERLEME İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Özellikle bölgesel terleme konusunda dermatoloji ve ya göğüs cerrahisine başvurmak gerekir. Kişilerde genel olarak el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerde terleme meydana gelebilir. Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir.

Çok terlemek neden olur? Aşırı terlemenin tedavisi nasıldır? Hangi doktora gidilir? ile ilgili etiketler sağlık aşırı terleme neden olur
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.