Çok tartışılan penaltı pozisyonuna Okan Buruk ne dedi?

Süper Lig 3. hafta erteleme maçında Galatasaray deplasmanda İstanbulspor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Galatasaray deplasmanda İstanbulspor'u Icardi'nin attığı golle 1-0 devirdi. Maç fazlasıyla liderliğe yükselen sarı-kırmızılılar ile ilgili maçta en dikkat çeken olay ise Kerem Aktürkoğlu ve Icardi'nin denediği ilginç penaltıydı. 

Kerem'in penaltıyı pas olarak kullandığı ve Icardi'nin şutunda dışarı çıkan toptan sonra sosyal medya ayağa kalktı. Bazı kullanıcılar bu pozisyonu rakip takıma saygısızlık olarak görürken, bazıları ise 0-0 devam eden maçta böyle bir sorumsuzluğun yapılmaması gerektiğini belirtti. 

OKAN BURUK'TAN PENALTI DENEMESİNE İLK YORUM

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Buruk, Kerem ile Icardi'nin penaltı denemesiyle ilgili de konuştu:

"Çok hızlı başladık, 1-2-4-6. dakikalar... Çok kolay rakip kaleye gittik. Sonlandırmada büyük bir problem yaşadık. Rakip kale çevresine gittiğimizde son paslar, şutlar, ortaları iyi yapabilsek çok gol bulurduk. Günün sonunda 1-0 galibiyet ama daha farklı bitebilirdi. Bir yandan bunu istiyoruz. Maçın sonunda da her şey olabilir. Rakip gelir, gol olur. İkinci yarı başında rakibe tehlikeli fırsatlar verdik ama onun dışında maçın hakimi bizdik. Maçı daha erken bitirsek, 2-3'ü bulsak bizim için de farklı olacaktı.

Çok üst üste maçlar oynadık. Dinlendirmemiz gereken oyuncular vardı. Bir türlü buna ulaşamadık. Bugün kazandık, 3 puanla bitirdik. Bu akşamı yine lider bitiriyoruz. Rakipler oynayacak ama üst üste 5 maç kazandık. Yola devam ediyoruz. Cumartesi yine sahamızda maç var. Kazanmak her şeyin üstünde...

PENALTI YORUMU

Bu penaltı, uzun zamandır kendi aralarında konuştukları bir şeydi. Oyuncularımın orada aldığı sorumluluğa saygı duyuyorum. Penaltı kaçabilir. Bu anlamda oyuncularımın yanındayım. Bunun rakibimize karşı yapılmış saygısızlık olarak algılanmasını da istemem, geçen sene de önemli maçlarda bunu yapmayı konuştular.

Keşke Sacha'yı da bugün biraz dinlendirebilseydik ama Sacha oynamayı da antrenman yapmayı da çok seviyor. Onun kazandığı ikili mücadeleler takımın direncini de artırıyor. Takım için çok önemli bir isim ve biz de taraftarlar da bunu ona hissettiriyor. Oyunun iki yönünü de iyi oynayan bir oyuncu. Ona sahip olduğumuz için şanslıyız."

Çok tartışılan penaltı pozisyonuna Okan Buruk ne dedi? ile ilgili etiketler Okan Buruk Galatasaray İstanbulspor