Çocuklardaki gece öksürüğü yanlış beslenmeden olabilir! İşte Gece Öksürüğünü Kesmenin Yolları

Çocukların doktora gitmesinin başlıca nedeni öksürüktür. Hırıltıya neden bu gece öksürükleri ebeveynlerin ciddiye alması gerekmekte. Bunun pek çok nedeni olabilir. Peki Çocuklarda gece öksürüğü neden olur? Gece öksürüğünü kesminn yolları var mıdır?

Öksürük, bebek ve çocuklarda en sık rastlanılan hastalıklardandır. Bazı zamanlar bu ciddi bir duruma neden olmazken bazı öksürüklerde de mutlaka doktora başvurulması gerekiyor. Çocuklarda gece öksürüğü genellikle gece yatınca balgamlı öksürük şeklinde ortaya çıkmakta. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının belirtisi genellikle balgamlı öksürük şeklindedir. Bu durum ebeveynleirn yapması gerekenler çocuğun ya da bebeğin burnunu temizlemek, onlara sıvı içirmek ve soğuk buhar uygulamaktır.

Çocuklarda Gece Öksürüğü Neden Olur?

Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da öksürük görülebilir. Pek çok neden öksürüğe neden olabilmekte. Enfeksiyona bağlı öksürüğün yanısıra enfeksiyon dışı nedenler de çocuklarda gece öksürüğüne neden oluyor. Ateşki öksürükler bronşit, larenjit gibi ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilir.

Şu durumlar çocuklarda gece öksürüğü yapabiliyor;

Alt ve Üst Solunum yolları enfeksiyonları

Reflü

Alerjik Nedenler

Kronik ve doğştan gelen solununm yolu enfeksiyonları

Peki bu durum ne zaman tehlike yaratır?

Çocuklarda gece öksürüğü ciddiye alınması gereken bir durumdur. Mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. Bu durum çocuklarda sıklıkla olsa da dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır:

Ateşli öksürük
Beslenme probmlemleri
Solun sıkıntısı yaratma

Çocuklardaki öksürük beslenme şekillerine de bağlıdır. Reflüden kaynaklanan bir gece öksürüğü yanlış beslenmenin bir sonucu olabilir. Bu duruöda hekimin önerdiği beslenme şekli düzenlenmelidir.

Çocuklardaki gece öksürüğü yanlış beslenmeden olabilir! İşte Gece Öksürüğünü Kesmenin Yolları ile ilgili etiketler sağlık çocuklarda öksürük gece öksürüğü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.