Çocuk sahibi olanlar dikkat! Sigortalı olup olmamanız fark etmez! Devlet, çocuk başı 520 TL ödeyecek!

Emekli maaşı ödemeleri ile milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen Sosyal Güvenlik Kurumu, bu kez de çocuk sahibi olanlar için bir duyuru yayımladı. Çocukları olan kişilere karşılıksız nakit desteği vereceğini belirten kamu kurumu, ilgili desteği için tek bir raporun yeterli olduğunu ifade etti. İşte Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ebeveynleri ilgilendiren nakit desteğine yönelik detaylar…

Emekli maaşı ödemeleri, sigorta hizmetleri, istihdam projeleri ve diğer hizmetleri ile milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen Sosyal Güvenlik Kurumu, ebeveynleri ilgilendiren yeni bir duyuru yayımladı. Söz konusu duyurusunda çocuk sahibi olan kişilere nakit desteği vereceğini belirten kamu kurumu, ilgili desteğine ilişkin detayları paylaştı.

Başvurulara açmış olduğu destek modellerinden olan emzirme ödeneği ile ilgili bir bilgilendirme metni paylaşan Sosyal Güvenlik Kurumu, ilgili ödeme hizmetinin karşılıksız olduğunu ve yalnızca anneler ile babaları ilgilendirdiğini ifade etti. Kamu kurumu, emzirme desteğine ilişkin detayları aktardı.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NDAN CANLI DOĞUMA DESTEK!

Çocuk sahibi olanlar dikkat! Sigortalı olup olmamanız fark etmez! Devlet, çocuk başı 520 TL ödeyecek!

“Süt parası” olarak da bilinen emzirme ödeneği hizmetine ilişkin bir bilgilendirme metni yayınlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, söz konusu nakdi desteğinin canlı doğumları kapsadığını ifade etti. Doğum gerçekleştikten hemen sonra başvuru yapılabilen desteği kapsamında sigortalı annelere ya da sigortasız annelerin sigortalı eşlerine nakit ödeme yapılacağını ifade eden kamu kurumu, tek bir şartın sağlanmasının yeterli olduğuna dikkat çekti. Hem 4A’lılar hem de 4B’liler için geçerli olan şarta göre başvuru sahibinin doğumdan önceki 12 ay içerisinde en az 120 günlük sigorta priminin yatırılmış olması gerek.

EMZİRME ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Gerçekleştirilmiş olan her canlı doğum için emzirme ödeneği desteğinin verildiğini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu, 2023 yılı destek tutarını da açıkladı. Çocuk başına 520 TL ödendiğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu, bu nakit desteği için başvuru oluşturulması gerektiğin ifade etti. Doğumun yapılmış olduğu hastaneye doğum raporu ile birlikte başvuru yapılması gerektiğini ifade eden kamu kurumu, hastane görevlisinin sistem kaydını takiben 15 gün içerisinde emzirme ödeneğinin hesaplara aktarılacağını bildirdi.

Çocuk sahibi olanlar dikkat! Sigortalı olup olmamanız fark etmez! Devlet, çocuk başı 520 TL ödeyecek! ile ilgili etiketler Sosyal Güvenlik Kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.