Çocuğun tacize uğradığı nasıl anlaşılır? İstismar edilen çocukta hangi belirtiler görülür?

Kamuyounda Elmalı davası olarak bilinen ve iki çocuğun anne ve üvey babası tarafından istismara uğramasının ardından Türkiye ayağa kalkmıştı. Vatandaşların çocuk taciz ve istismarına karşı yaptığı paylaşımlar sosyal medyada oldukça fazlaydı. Peki çocuğun tacize uğradığı nasıl anlaşılır?

İstismar edilen çocukta hangi belirtiler görülür? Çocuğun tacize uğradığı nasıl anlaşılır? Antalya'nın Elmalı İlçesinde görülen ve Türkiye'yi ayağa kaldıran taciz olayı sonrası çocukların tacize uğraması ve konuyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

ÇOCUĞUN TACİZE UĞRADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Çocuklara karşı taciz ve istismarın artması ile ilgili endişeler aileleri tedirgin ederken buradaki en büyük görev yine ailelere düşüyor. 

Çocuğunun istismara uğradığını öğrenen ebeveynler ilk olarak ne yapmalı ve en önemlisi de çocuklarını nasıl korumalılar?

İstismara uğrayan çocuklar yaşlarına göre davranış değişiklikleri gösterirler. Çocukların kendine özgü olan davranışlarında değişimler daha belirgin ve net olur. Yaşa göre farklılıklar ve benzerlikler görülmektedir.

4-6 yaş çocuklarda; kendi yaşına uygun olmayan cinsel söylem ve davranışlar, kendinden büyük kişilerden ve yetişkinlerden korkma, aşırı tedirginlik, cinsel ilişkiye yönelik söylemlerin yaşı ile uygun olmaması.

7 ve üzeri yaş çocuklarda; kendinden büyük kişilerden korkma, okul başarısında düşme, okula gitmek istememe, mutsuzluk, isteksizlik, tek başına vakit geçirmede artış, travma sonrası stres bozukluğu belirtilerinin gözlenmesi, yaşa uygun olmayan davranışların gözlenmesi, yetişkin davranışlarında bulunma, cinsel konulara yönelik ilgi ve uğraşlarda artış, depresif belirtiler, kendine zarar verme, içe kapanma, intihar düşünceleri, girişimleri, cinsel saldırganlık ve şiddete eğilim gibi belirtiler gözlenmektedir.

Çocuğun tacize uğradığı nasıl anlaşılır? İstismar edilen çocukta hangi belirtiler görülür? ile ilgili etiketler taciz çocuğun tacize uğradığı nasıl anlaşılır istismar edilen çocukta hangi belirtiler görülür
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.