CNN yayınında bir FETÖ'cü general! Kim bu Mehmet Yalınalp?

Son dönemde ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın hedefinde olan CNN International dün skandal bir FETÖ yayınına imza attı. CNN International FETÖ'cü darbeci askeri ekrana çıkartarak, Türkiye'yi karalamasına izin verdi. O askerin kimliğine ilişkin ilk bilgiler ise bugün ortaya çıktı

ABD'li televizyon kanalı CNN International, FETÖ'cü darbe girişiminin ardından ABD'ye firar eden "üst düzey Türk askeri" yetkiliyi yayına çıkardı.

Kimliğini saklayan ve yüzünü gizleyerek açıklamalarda bulunan FETÖ'cü asker Türkiye hakkında suçlayıcı ifadeler kullanırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin "zayıf" durumda olduğunu ileri sürdü.

juylk7l89l

FETÖ'cü hain, Amerikan kanalında Türkiye'nin "uçak uçurmaktan bile aciz" olduğunu savundu.

"DARBE KARŞITIYIM" YALANI

Türk ordusunda üst düzey bir rütbeye sahip olduğunu sık sık dile getiren FETÖ'cü hain, tıpkı FETÖ elebaşı terörist Fethullah Gülen gibi, "15 Temmuz'da darbeyi kınadığını" söyledi.

FETÖ'cü asker, "Niyeti ve amacı ne olursa olsun hiçbir darbenin savunulur olacağını düşünmüyorum" diyerek kendini aklamaya çalıştı.

gy5khj67

"Darbe sonrası Türkiye'ye dönmeye karar verenlerin yüzde 90'ı gözaltına alındı" iftirasını da atan FETÖ'cü Türk ordusunun ve hava kuvvetlerinin Fırat Kalkanı operasyonundaki başarısına karşın "Türk Hava Kuvvetleri'nin kapasitesi çöktü. Bu duruma karşı çok net olmak lazım. Türk ordusu savaş yeteneklerini büyük ölçüde kaybetti." diyebildi.

FETÖ'cü asker CNN sunucusnun "Gülenci misiniz?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

lhykyj

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN SERT TEPKİ

CNN'in yayınına en ser tepki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'tan geldi.

Söz konusu askerin iddialarına Twitter'dan tepki gösteren Varank, "Bir kısmı Yunanistana kaçtı. Bir kısmı ABD'den hainlik peşinde. Dünya tarihi bu kadar aşağılık namussuz ihanet görmemiştir. Kelimeler yetersiz" ifadelerini paylaştı.

gtrkjgtrh

KİMLİĞİNİ GİZLEYEN O FETÖ'CÜ O ASKER KİM?

CNN'in yayınına çıkan o askerin kimliği merak konusu olurken, ODA TV yazarı Müyesser Yıldız o asker hakkında bazı iddialar ortaya attı.

Kimliği ve yüzü gizlense, sesi değiştirilmeye çalışılsa da TSK'da görevli bazı askerlerin FETÖ'cü cuntacıyı tanıdığını dile getiren Yıldız, "Eski silah arkadaşlarının iddiasına göre, bu kişi darbeden sonra “en üst düzeyde” yapılan “geri dön” çağrısına rağmen dönmeyince tek kişilik kararname ile TSK'dan atılan ve Almanya'dan sığınma hakkı isteyen Tuğgeneral Mehmet Yalınalp." ifadelerini kullandı.

nyukju7k78l

TUĞGENERAL MEHMET YALINALP KİMDİR?

Tuğgeneral Mehmet Yalınalp darbenin merkez üssü olarak bilinen Akıncılar'da 2008-2010 yılları arasında 141. Filo'nun komutanlığını yaptı.

Ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 100. yıl kutlamalarını hazırlayan şubenin başına geldi.

Sonrasında Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri oldu.

2012'de Akıncılar Üssü Harekat Komutanlığı'na getirildi. Bu görev değişimi sırasında halef selef olduğu isim de 15 Temmuz darbesinde Akıncılar Üssü Komutanı olan Hakan Evrim'di.

2014 YAŞ'ında Balyoz ve Ergenekon'dan tutuklu isimler emekliye sevkedilirken, Yalınalp 15 Temmuz darbesinin kritik isimlerinden dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk tarafından birinci sırada Tuğgeneralliğe terfi ettirildi ve Almanya Ramstein'daki NATO Üssüne gönderildi. Buradaki görevi de yine Hakan Evrim'den devraldı. 15 Temmuz olmasa Yalınalp Türkiye'ye dönecek ve Evrim'in yerine Akıncılar Üssü Komutanı olacaktı.

Yalınalp'in, darbeden sonra “geri dön” çağrısını reddettmekle kalmayıp, geri dönen iki kurmayı, “Gitmeyin. Gün gelecek CASA uçağı Türkiye'den gelip, bizi alacak” sözleriyle vazgeçirmeye çalıştığı da öne sürülüyor.

CNN yayınında bir FETÖ'cü general! Kim bu Mehmet Yalınalp? ile ilgili etiketler CNN FETÖ general asker mehmet yalınalp
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.