Çip üretiminde yeni kriz! Tayvan, Foxconn'dan yatırımı çekmesini istedi

Çin ile Tayvan arasındaki kiriz, üretimdeki en sıkıntılı alana sıçradı. Tayvanlı yetkililer, Foxconn'dan Çinli üretici Tsinghua Unigroup'taki yatırımını çekmesini istedi. Tayvan hükümeti konunun araştırıldığını belirterek henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Tayvan, Foxconn'dan Çinli çip üreticisi Tsinghua Unigroup'taki yatırımını çekmesini istiyor. Financial Times'ın haberine göre Tayvan'ın ulusal güvenlik yetkilileri, Foxconn'dan Çinli çip üreticisi Tsinghua Unigroup'ta bulunan 800 milyon dolarlık yatırımını çekmesini istediler.
Dünyanın en büyük sözleşmeli elektronikler üreticisi olan Tayvan, Çin'in yarı iletken, çip, sektörünü büyütme hedefinden giderek daha fazla kaygı duyuyor. 

Tayvan hükümeti hali hazırda ülkedeki çip üreticilerinin en gelişmiş yongalarını üretecek fabrikaları Çin'de kurmalarını yasaklamış durumda.

FT, Ulusal Güvenlik Konseyi ve Dış İşleri Konseyi üyeleri Foxconn'un Tsinghua Unigroup'a yatırımının iptal edilmesi gerektiğine inanırken, Tayvan hükümeti henüz bu yatırımı resmi olarak gözden geçirmediğini de vurguladı.

Çip üretiminde yeni kriz! Tayvan, Foxconn'dan yatırımı çekmesini istedi ile ilgili etiketler Çin tayvan çip üretimi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.