Çinli virologdan dünyayı sarsacak korona iddiası

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs salgınını dünyaya duyurmak amacıyla ABD'ye kaçtığını belirten Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, virüsün insan yapımı olduğunu iddia etti. "Fazla zamanımız yok. Çok geç kaldık" diyen Dr. Yan, bilim ekibiyle birlikte hazırladığı virüsün insan yapımı olduğuna ilişkin raporu yakında dünya ile paylaşacağını söyledi. Li-Meng Yan bilim insanı olmayanların bile raporu okuduğunda virüsün insan yapımı olduğunu anlayacağını vurguladı.

Dünya genelinde 900 binden fazla kişinin ölümüne, 29 milyona yakın insanın da hastalanmasına yol açan yeni tip koronavirüsü ilk inceleyen bilim insanlarından olan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan'dan dünyayı sarsacak bir iddia geldi.

Salgının başlamasının ardından dünyayı uyarmak ve virüse karşı araştırmalar yapmak amacıyla ABD'ye kaçtığı ifade edilen Yan, koronavirüsün insan yapımı olduğunu iddia ederek, "Bilim insanı ekibimle ilk raporumu hazırladım ve çok yakında dünya ile paylaşacağız. Detaylı bilimsel kanıtlarla bunun neden doğadan, o hayvanlardan gelen bir şey olmadığını göstereceğiz" dedi.

Yan yayınlayacakları rapor ile bilim insanı olmayanların bile virüsün insan ürünü olduğunu anlayabileceğini ifade etti. 

"FAZLA ZAMANIMIZ YOK. ZATEN GEÇ KALDIK"

Dr. Yan, geçtiğimiz aylarda Fox News'e yaptığı açıklamada, "Bu, tarihte gördüğümüz en büyük salgın. İnsanlık tarihindeki bildiğimiz her şeyden daha fazlası. Bu nedenle, zamanlama çok önemlidir. Erken durdurabilirsek hayat kurtarabiliriz. Fazla zamanımız yok. Zaten geç kaldık" diye konuşmuştu.

Çinli virologdan dünyayı sarsacak korona iddiası ile ilgili etiketler Çin bilim insanı ABD Dr. Li-Meng Yan virolog
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.