Çin'in insansız Ay aracı, tanımlanamayan tuhaf nesnenin yanına gidiyor

Çin'e ait insansız ay aracı Yutu-2, bu ay başında kendisi tarafından fark edilen ve bazılarının 'Ay'daki gizemli ev' veya 'tuhaf Ay Kübü' olarak isimlendirdiği tanımlanamayan ilginç yapıya doğru yola çıkıyor. 80 metrelik yolculuk ise haftalar hatta aylar sürebilir. Gezegendeki herkes, uydumuzdaki bu tuhaf şeyin ne olduğunu öğreneceğimiz günü iple çekiyor.

Çin'e ait olan ve Ay'ın karanlık yüzüne iniş gerçekleştiren ilk insan yapımı cihaz olan Yutu-2 isimli ay gezgini robot, ilginç bir şey fark etti. 

BİLİNMEZE GİDEN 80 METRELİK YOLCULUK AYLAR SÜREBİLİR

Çin, bu tuhaf nesnenin ne olduğunu öğrenmek için yanına gitmeye karar verdi. Şimdi, Çin'in Ay rover'ı Yutu-2, bu ayın başlarında gözüne takılan ve şimdilik "Ay kübü" veya 'Ay'daki ev' olarak isimlendirilen alışılmadık yapıyı araştırmak için yola çıkıyor. 

Ancak VICE'a göre, Yutu-2'nin yaklaşık 80 metre uzakta bulunan nesneye ulaşmasının yaklaşık iki ila üç Ay günü, -"veya  iki ila üç Dünya ayı" süreceği tahmin ediliyor.

Gezegendeki herkes uydumuzdaki tuhaf şeyin gerçekte ne olduğunu öğreneceğimiz günü iple çekiyor. 

 

 

Kaynak: SuperHaber

Çin'in insansız Ay aracı, tanımlanamayan tuhaf nesnenin yanına gidiyor ile ilgili etiketler Ay Çin küp ay kübü küpü ev aydaki ev çişim yutu-2
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.