Çin'in dev teknoloji şirketleri, İsrail'i haritadan sildi!

Gazze'de savaş suçu işleyen İsrail'e toplumda tepkiler büyüyor. Çin'de de kamuoyunda oluşan tepkiler sonrasında ülkenin önde gelen teknoloji şirketlerinden Alibaba ve Baidu, çevrimiçi haritalarından İsrail ismini ve bayrağını çıkardı.

Çin'in e-ticaret devi Alibaba ve dev arama motoru Baidu, İsrail'e tepki olarak çevrimiçi haritalarından İsrail'in ismini ve bayrağını çıkardı.

Pazartesi günü Baidu ve Alibaba artık İsrail ismini haritalarından kaldırdı. İnternet dünyasında oldukça radikal bir adım olarak görülen bu karar, tüm dünyada büyük ses getirdi.

Haritaya yakınlaştırıldığında şehirlerin isimleri görülebilse de İsrail bayrağı ve İsrail ismi haritalardan kaldırılmış durumda.

Çin'in dev teknoloji şirketleri, İsrail'i haritadan sildi!

Çinli şirketler şu ana kadar bu hamlenin arkasında herhangi bir açıklama yapmadı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Baidu ve diğer popüler harita uygulamalarında İsrail’in isminin yer almamasına ilişkin sorulan soruya, "Çin ile İsrail'in normal diplomatik ilişkileri olduğunu bilmeniz gerektiğini düşünüyorum. Çin’in yetkili makamları tarafından yayınlanan standart haritada ilgili ülkeler açıkça işaretlenmiştir" cevabını verdi.

Çin, 1988'de Filistin devletini tanıyarak Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı dışında bunu yapan ilk ülke olmuştu.

Çin'in dev teknoloji şirketleri, İsrail'i haritadan sildi! ile ilgili etiketler İsrail Çin Filistin Gazze Arama Motoru
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.