Çin'den yeni nesil uçak gemisi hamlesi...

Çin yeni nesil uçak gemisi yapımı için harekete geçti. Ülke basınındaki haberlere göre; yeni gemi Çin'in 'elektromanyetik kalkış sistemi'ne ev sahipliği yapan ilk modeli olacak.

Askeri harcamalara son yıllarda ciddi kaynak ayıran Çin üçüncü uçak gemisi için düğmeye bastı.

İki buçuk yılda inşa edilmesi beklenen geminin Çin Donanması'nın 'elektromanyetik kalkış sistemi'ne ev sahipliği yapan ilk gemisi olacağı bilgisine yer verildi.

ABD BAŞARDI
ABD uçak gemisi USS Gerald R. Ford'dan havalanan F/A-18F Super Hornet jetleri, ilk kez Elektromanyetik Uçak Fırlatma Sistemi'ni (EMALS) başarıyla test etmişti.

ABD’nin 12.9 milyar dolara mal olan yeni uçak gemisi USS Gerald Ford 2016 eylül ayında donanmaya katılmıştı. Uçak gemisi dünyada bu güne kadar üretilmiş en pahalı savaş gemisi olma özelliği taşıyor.

Çin'den yeni nesil uçak gemisi hamlesi... ile ilgili etiketler Çin uçak gemisi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.