Çin'den Türkiye'ye yatırım

Çin’in en önemli enerji şirketlerinden biri olan Çin Elektirik Yatırım Şirketi (SPIC) Adıyaman’a güneş enerjisi yatırımı yapacağını açıkladı.

12 Kasım 2021’de Çin Elektrik Yatırım Şirketi (SPIC) organizatörlüğünde #GO!3060 Çin-Türkiye Üniversiteleri “Z Kuşağı ve Sıfır Karbon” Sempozyumu, Pekin’de düzenlendi.

Çevrim içi ve çevrim dışı olmak üzere iki şekilde yapılan etkinliğe, SPIC yönetim kadrosu ve Türkiye Pekin Büyükelçiliği temsilcilerinin yanı sıra Çin ve Türkiye’den enerji, kültür ve sürdürülebilir kalkınma alanında uzman isimler, düşünce kuruluşlarından yetkililer ve “Z Kuşağı” gençlik kollarından temsilciler katıldı. Katılımcıların sürdürülebilir kalkınma üzerinde derin, eşit ve dostane bir fikir alışverişi gerçekleştirdiği toplantıda, SPIC’in Adıyaman’daki güneş enerjisi projesinin online açılışı da gerçekleştirildi.

Açılışta, SPIC’in Adıyaman’daki güneş enerjisi projesinin yerel halkın gözündeki heyecan verici hikayesi anlatıldı, şirketin Türkiye piyasasına girişiyle ülkenin sürdürülebilir kalkınması ve Türk halkının mutluluğuna aktif katkılarda bulunduğu ortaya koyuldu.

Etkinlikte SPIC şirketi temsilcileri ile Tshinghua Üniversitesi, Pekin Üniversitesi, Çin İletişim Üniversitesi, Pekin Yabancı Diller Üniversitesi, Türkiye Boğaziçi Üniversitesi ve IRI İnternet Araştırmaları Enstitüsü’nden uzmanlar, öğrenciler ve gençlik kolları, Z kuşağı açısından enerji geliştirmede yeni durumu istişare etti.

 

Çin'den Türkiye'ye yatırım ile ilgili etiketler Çin Türkiye Adıyaman güneş enerjisi yatırım
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.