Çin'de 'Tavada pişirilmiş taş' yemeği satılmaya başlandı: Kıtır kıtır

Çin'de sokak lezzetleri arasına yeni bir yemek eklendi. Taş kızartması diyebileceğimiz bu yemek, taşların tavada kırmızı biber ve sarımsak gibi karışımlarla pişirilip servis edilmesi şekline karşımıza çıkıyor.

Dünyanın en garip yemeklerinden biri Çin'de moda oldu. Artık ülkenin en popüler sokak lezzetlerinden biri 'taş kızartma' diyebileceğimiz yemek konumnda.

TAŞ'IN ÜZERİNİ EMİYORLAR

Çin'in Hubei eyaletinde ortaya çıkan bu taş yemeği, büyük bir tavaya yerleştirilen çakış taşlarının bol sosla birlikte pişirilmesiyle yapılıyr. Daha sonra bu taşların üzerindeki baharatlar emilerek tüketiliyor.

Sosyal medyada gündem olan bu taş yemeği, kısa sürede milyonlarca paylaşım aldı.

Çin'de 'Tavada pişirilmiş taş' yemeği satılmaya başlandı: Kıtır kıtır

Çakış taşlarının avuç içi büyüklüğünde satılan kutuları 2.30 dolar yani 58 TL'ye satılıyor. Sosyal medyadaki videolarda genelde bu taşların satıcılarına hep aynı soruyu soruyorlar: "Yemeğimizi bitirdikten sonra taşları geri vermemiz gerekiyor mu?"

Cevabını verelim; hayır taşları geri vermeniz gerekmiyor.

Çin'de 'Tavada pişirilmiş taş' yemeği satılmaya başlandı: Kıtır kıtır ile ilgili etiketler Çin Yemek
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.