Çin'de sokağa çıkma yasağı insani krize dönüşüyor: Hastaneye alınmayanlar hayatını kaybetti

Koronavirüse karşı 'sıfır vaka' politikası uygulayan Çin'de milyonlarca kişinin evlerine kapanmak zorunda kaldığı katı karantina koşulları insani krize dönüşüyor. Xi'an kentinde sokağa çıkma yasağına maruz kalanların sağlık hizmetlerine yiyeceğe ulaşımda ciddi sorunlar yaşadığı öğrendi. Hastaneye alınmayan bazı Çinlilerin hayatını kaybettiği gelen haberler arasında yer alıyor.

Koronavirüs vakalarının artması sonrası Çin'in Xi'an ve Yuzhou kentlerindeki katı karantina şartları nedeniyle milyonlarca kişi yiyecek sıkıntısı yaşarken sağlık hizmetlerine erişmekte zorlanıyor.

İki kentte yaklaşık 14 milyon kişi evlerine kapanırken toplu taşıma ve özel araç kullanımı yasaklandı. Öte yandan acil ihtiyaçlar dışında hizmet veren tüm işletmelerin çalışması durduruldu.

Katı kurallar altında evlerinde kapanmak zorunda kalan çok sayıda Çinli yaşadıkları sıkıntıları sosyal medyada paylaştı. Yerel basında çıkan haberlere göre çok sayıda kişi hastanelerde de uygulanan katı kurallar nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemiyor. Sosyal medyada yayınlanan ve daha sonra silinen bir paylaşımda Xi'an kentinde hasta bir kişi ve babasının yüksek riskli bölgede olmaları sebebiyle hastaneye alınmadığı ve sonrasında kabul edilmelerine rağmen babanın kalp krizinden hayatını kaybettiği belirtildi. Bir başka paylaşıma göre ise doğum yapan bir kadının hastaneye alınmadığı için bebeğini kaybetti.

GIDA KITLIĞI YAŞANIYOR

Xi'an kentindeki karantinada evlerine kapanmak zorunda kalan milyonlarca Çinli gıdaya erişimde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bölgeden edinilen bilgilere göre, yetkililerin evlerine kapanmak zorunda kalanlara yiyecek yardımı sözü vermesine rağmen birçok yerde bu sözün tutulmadığı öğrenildi. Öte yandan bazı kişilerin sigara ve giyecek karşılığında yiyecek takası yaptığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Yerel yetkililer karantina şartlarında yeterli hizmet vermediği tespit edilen birçok görevlinin görevlerine son verildiğini açıkladı. Yetkililer, sokağa çıkma yasağının ardından kentin salgınının büyük ölçüde "kontrol altına alındığını" söyledi.

Çin'de sokağa çıkma yasağı insani krize dönüşüyor: Hastaneye alınmayanlar hayatını kaybetti ile ilgili etiketler Çin Karantina Hastane Xian sokağa çıkma yasağı yiyecek
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.