Çin'de dev firmaları sansürlediler

Çin'den hammadde alan H&M, Adidas ve Nike gibi dev firmaların Uygur Türklerinin zorla çalıştırılması nedeniyle ülkeden çekilme kararı alması sonrası büyük tepkiler gelmişti. Ülkede dev firmalara çok sayıda tepki gelirken bazı ünlü oyuncular ise sponsorluk anlaşmalarını tek taraflı olarak feshetmişti.

 Çin'de dev firmalara yapılan boykota televizyon kanalları da dahil oldu. Ülkede yayın yapan kanallarda Nike, Adidas ve H&M logolarına sansür uygulandığı ortaya çıktı.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'de yer alan habere göre, Çin'de özellikle gençlerin yoğun olarak izlediği TV programlarına katılan isimlerin kıyafetlerinde ve ayakkabılarında bulunan logoların sansürlendiği ortaya çıktı.

Çin'de dev firmaları sansürlediler

Logoların üzerinin kapatılması nedeniyle bazı programların gecikmeli olarak yayına girdiği öğrenildi.

BATILI MARKALARA BÜYÜK TEPKİ

Çin'den pamuk alan bazı batılı tekstil firmalarının Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığının belirtildiği raporların ortaya çıkması sonrası ortaya koyduğu eleştiri ve ülkeden çıkma kararı Çin'de büyük infial yaratmıştı.

Geçtiğimiz yıl H&M'in Uygur Türklerinin zorla çalıştırıldığına tepki göstermesi sonrası Nike, Adidas ve Puma Doğu Türkistan'dan pamuk almayacaklarını açıklamıştı. Olayın Çin medyasında ortaya çıkması sonrası dev firmalara çok sayıda tepki ve boykot çağrısı gelmişti.

Çin'de dev firmaları sansürlediler - Resim : 2

Söz konusu firmalarla sponsorluk anlaşmaları olan bazı Çinli oyuncular ise anlaşmalarını feshetmişti. Çinliler, batılı firmaların ülkelerini kötü göstermeye çalıştığını belirterek Doğu Türkistan'da üretilen pamuğa sahip çıkmak için kampanyalar düzenledi.

Çin'de dev firmaları sansürlediler - Resim : 3

Çin hükümeti Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türklerini zorla asimile etmek ve toplama kamplarında tutmakla suçlanıyor. Başta ABD olmak üzere batılı ülkeler Çin'e sert tepki gösterirken, pekin yönetimi ise iddiaları reddederek toplama kamplarının 'yeniden eğitim merkezi' olduğunu savunuyor.

Çin'de dev firmaları sansürlediler ile ilgili etiketler Çin Adidas televizyon H&M uygur türkleri sansür nike
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.