'Çin'de darbe oldu' iddiaları ne kadar doğru? Manipülasyon mu var? Deniz Ülke Arıboğan'dan dikkat çeken benzetme...

Çin'de darbe olduğu iddiaları sosyal medyada hızla yayılırken, Akademisyen Deniz Ülke Arıboğan iddiayı sosyal medyada 'falanca kişi öldü' şeklinde çıkarılan yalan haberlere benzetti. Arıboğan'ın yalan haber benzetmesini Çin'de yaşayan çok sayıda Türk de destekledi.

Çin'de darbe olduğu ordunun yönetime el koyarak devlet başkanının tutukladığı iddiaları sosyal medyada gündemin ilk sırasına oturdu.

Henüz resmi kaynaklardan Çin'de bir darbe olduğuna ilişkin bir bilgi paylaşılmadı. 

"GELİŞMELERİ ANLAMAK İÇİN BEKLEMEK LAZIM"

Akademisyen Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Darbe iddiasını 'falanca kişi öldü' şeklinde çıkarılan yalan haberlere benzeten Arıboğan, "Uçuşların iptal edilmesi dışında herhangi bir veri yok. Biraz beklemek lazım gelişmeleri anlamak için." dedi. 

Çin'de yaşayan Türkler de ülkede darbe olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten tweetler atıyor. 

 

PEKİN'DE DOKTORA YAPAN TÜRK: TAMAMI UYDURMA

Çin'de yaşayan ve uluslararası ilişkiler alanında Pekin'de doktora yapan Serdar Yurtçiçek, "Sosyal medyada dolaşıma sokulan Çin'de darbe olduğu, Devlet Başkanı ve ÇKP genel sekreteri Xi Jinping'in tutuklandığına yönelik yapılan haberlerin hiçbiri doğru değil, tamamı uydurma." dedi. 

"ÇAYCI HÜSEYİN YİNE ÖLDÜ..."

Milat Gazetesi yazarı Serdar Arseven de iddiların gerçeği yansıtmadığını ima ederek "Çin'de darbe oldu, Xi Jinping tutuklandı filan. Takipçi, etkileşim kasmak için bir de "Çaycı Hüseyin 'YİNE' öldü!" Falan" paylaşımı yaptı. 

ÇİN'DE YAŞAYAN TÜRKLER DE İDDİALARI YALANLIYOR

Pekin'den görüntüler çeken Nurettin Akçay da darbe söylentisini gerçek kılan bir duruma rastlamadığını söyledi.

İşte Pekin'de yaşayan Nurettin Akçay'ın sosyal medya hesabından verdiği bilgiler:

"PEKİN'DE ASKERİ HAREKETLİLİK YOK"

-Çin'le ilgili dedikoduları az önce Twitter'da okudum. Şu an Pekin'deyim en ufak bir hareketlilik yok. Sabahtan araç kullanıyordum. O yüzden Pekin'deki birçok bölgeye gittim ama hiçbir sıkıntı göremedim. Burdan anlık bir video da paylaşayım.

 

"SIRADIŞI TEK ŞEY İNTERNET KESİNTİSİ"

-Çin medyasında konuyla ilgili en ufak bilgi yok. Uluslararası medyada bir iki küçük site hariç bilgi yok. Pekin'de durum stabil. Gözüme çarpan tek şey son bir haftadır internette yaşanan kesintiler. O da zaten sürekli olan şey.

 
 
 

 

'Çin'de darbe oldu' iddiaları ne kadar doğru? Manipülasyon mu var? Deniz Ülke Arıboğan'dan dikkat çeken benzetme... ile ilgili etiketler Deniz Ülke Arıboğan Darbe Haber Çin Pekin Türk Twitter Xi Jinping iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.