Çin zulmünü dillendirdi, TikTok'tan engellendi!

TikTok isimli sosyal medya platformunda Amerikalı bir genç kadın, Çin'de Uygur Türkleri'ne yapılan eziyetleri eleştirdi. Söz konusu eleştirilerden rahatsızlık duyan Çin merkezli platform, güzellik ve bakım tavsiyeleri temalı videolar çeken kadının içerik oluşturmasını engelledi.

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Amerikalı bir genç kadının, Çin'in Uygur Türkleri'ni kampta tutmasını eleştirdiği videosunun ardından içerik koymasını engelledi.
Feroza Aziz isimli genç kadın güzellik ve bakım tavsiyeleriyle başlayan videosunda önce kirpikleri kıvırıcı cihazla nasıl bakıma almak gerektiğini anlatmış, ardından Çin'in Uygur Türklerini Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki kamplarda tuttuğunu söylemiş, Çin'de gerçekleşen olayları, "yeni bir Holokost (Yahudi soykırımı)" olarak nitelendirmişti.

Çin zulmünü dillendirdi, TikTok'tan engellendi!

TERÖRİZM İLE İLİŞKİLİ İÇERİK

Bunun gelişmenin ardından TikTok, Aziz'in yeni bir içerik koymasını engelledi; Aziz bunu Twitter hesabından duyurdu.

TikTok ise bu iddiaya karşı çıkarak BBC'ye yaptığı açıklamada, içeriğin siyasi hassasiyetlere göre yönetilmediğini söyledi.

Diğer yandan TikTok'un Çin pazarı için devreye soktuğu uygulama Douyin'da ise Aziz'in videosunun engellendiği görüldü.

Şirkete göre Aziz'in eski hesaplarından biri 15 Kasım itibarıyla "terörizm ile ilişkili içerik açısından topluluk kurallarına uymadığı için" yasaklanmıştı.

Çin zulmünü dillendirdi, TikTok'tan engellendi! ile ilgili etiketler Çin Amerika TikTok uygur türkleri
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.