Çin ve Rusya'ya gidecek ihracat trenleri yola çıktı

Türkiye’den Çin’e gidecek Bor treni ve Rusya'ya gidecek olan ilk blok ihracat treni Ankara'dan yola çıktı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu trenleri Ankara Garı'ndan uğurladı.

Çin'e yapılan bor ihracatındaki ilk treni ve Türkiye ile Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova arasında işletilecek ilk blok ihracat treni Ankara Gar'ından uğurlandı.

Düzenlenen törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da katıldı.

BAKAN DÖNMEZ: 2 HAFTADA ÇİN'E ULAŞACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı konuşmada Çin treninin toplam 7 bin 792 kilometre yol kat ederek 2 haftalık bir zaman diliminde Çin'e ulaşacağını bildirdi.

Deniz yolu ile 45 - 60 gün arasında gerçekleşen bu ihracatın artık çok daha kısa süreçte yapıldığına dikkat çeken Bakan Dönmez, "Sadece bizim açımızdan değil, ihracat yaptığımız pazarlar açısından da ciddi bir kazanım olacak. Hız, kalite ve maliyet unsurlarını ne kadar optimal ve efektif bir şekilde yönetebilirsek, küresel rekabetteki yerimizi de aynı oranda sağlamlaştırırız" dedi.

Çin ve Rusya'ya gidecek ihracat trenleri yola çıktı

Eti Maden’in Çin pazarından bu yılın ilk dört ayı için aldığı 400 bin tonluk siparişin önemine işaret eden Bakan Dönmez, "Eti Maden’in başlatmış olduğu bu girişim sektörümüze de örnek olacak. Demir yolu vasıtasıyla madenlerimizi daha kısa bir sürede dünya pazarlarıyla buluşturacağız. İnşallah yakında Türkiye’nin bor cevheri, Türkiye’nin demir yoluyla yeni ülkelere, yeni pazarlara girecek, kalitesiyle Türkiye’nin en önemli markalarından biri olmaya devam edecek." ifadesini kullandı.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: İHRACATÇININ TAŞIMA MALİYETİ DÜŞECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise Rusya'ya giden trene ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Rusya treninin yaklaşık 4 bin 650 kilometre yol kat edeceğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Daha önce denizyolu ve karayoluyla yapılan bu taşımanın demiryolu ile yapılıyor olması, Türkiye’de demiryolu alanındaki atılımların ve demiryolu işletmeciliğimize duyulan güvenin sonucudur." açıklamasında bulundu.

Çin ve Rusya'ya gidecek ihracat trenleri yola çıktı - Resim : 2

Bu taşımanın ihracatçılar için çok önemli bir alternatif olacağına vurgu yapan Bakan Karaismailoğlu, "Konteyner ve tır kasası taşımalarının demiryolu ile yapılması ile ihracatçımızın taşıma maliyetleri düşecek ve rekabet gücü artacaktır" diye konuştu.

Çin ve Rusya'ya gidecek ihracat trenleri yola çıktı ile ilgili etiketler Tren Rusya Çin Fatih Dönmez Adil Karaismailoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.