Çin, ekonomik büyümede hedef küçültüyor

Çin hükümeti, 2021'de tahmini yüzde 8 dolaylarında gerçekleşen ekonomik büyümeyi önümüzdeki yıl için yüzde 5,5 ila 6 oranlarına çekmeyi hedefliyor.

Japon ekonomi gazetesi Nikkei'nin aktardığına göre Xi Jinping'in liderliğini yürüttüğü Çin yönetimi, 2021 için yüzde 6 ve üzeri dolaylarında belirlenen ekonomik büyüme hedefini 2022'de yüzde 5,5 - 6'ya çekmeyi planlıyor. Henüz resmileşmese de Çin'in 2021 yılında tahmini büyüme oranı yaklaşık yüzde 8 oranında gerçekleşti.

Çin Komünist Partisi'nin beş yılda bir düzenlediği ulusal kongresinin 2022 sonbaharında toplanmasından önce, Xi yönetimi vergi indirimleri ve daha gevşek para politikaları ile ekonomik faaliyeti desteklemeyi amaçlıyor.

2021'de tahmini yüzde 8 dolaylarında büyüyen Çin ekonomisi için resmi yıllık veriler Ocak ayında duyurulacak. Ülkenin 2022 için belirlediği resmi büyüme hedefi ise 5 Mart'ta bizzat Xi tarafından açıklanacak.

Finans kuruluşu Morgan Stanley, bu hafta paylaştığı analizde Çin ekonomisinin 2022'de yüzde 5,5 oranında büyüme kaydedecceği öngörüsünü paylaşmıştı.

Çin, ekonomik büyümede hedef küçültüyor ile ilgili etiketler Çin Xi Jinping ekonomik büyüme
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.