Çin, CoronaVac aşısına 'yaygın kullanım onayı' verdi

Gelen son dakika haberine göre; Çin merkezli Sinovac firması tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı için Çin'de 'yaygın kullanım onayı' verildi. Türkiye, toplam 50 milyon doz CoronaVac aşısı sipariş etmişti.

Çinli Sinovac şirketinden yapılan açıklamada, Kovid-19'a karşı geliştirilen CoronaVac aşısının, Çin'de resmi olarak onaylandığı duyuruldu. CoronaVac, Sinopharm aşısının ardından ülkede onay alan ikinci korona virüsü aşısı oldu.

YÜZDE 100 ETKİLİ

Sinovac, Brezilya ve Türkiye'de yapılan ileri safha denemelerin, CoronaVac aşısının Kovid-19 kaynaklı hastaneye yatma ve ölümleri önlemede yüzde 100 etkili olduğuna işaret ettiğini açıklamıştı.

TÜRKİYE 50 MİLYON DOZ SATIN ALDI

Türkiye'ye, yapılan anlaşma gereği toplam 50 milyon doz inaktif aşı gelecek. Tamamının Türkiye’ye getirilmesiyle 25 milyon kişi aşılanmış olacak.

Son olarak Çin’den sipariş edilen 6,5 milyon doz Kovid-19 aşısı daha 25 Ocak sabahı İstanbul’a getirilmişti.

(DHA)

Çin, CoronaVac aşısına 'yaygın kullanım onayı' verdi ile ilgili etiketler Korona Çin aşı sinovac
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.