Çin casus balonu hakkında Pentagon'dan bir açıklama daha!

UFO gözlemleri Amerika çapında son yıllarda artmaya devam ediyor. Fakat Amerikan Hava Sahası’nda her zamankinden daha fazla cisim hareket ediyor: Çin casus balonu ve hakkındaki yeni iddialar!

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Montana üzerinde yükseklerde yüzerken keşfedilen Çin casus balonu tüm dünyada tartışmalara sebep oldu. Pentagon’un yaptığı son açıklama ise kafaları tamamen karıştırdı.

“Amerikan hava sahasında her zaman bilinmeyen balonlar yüzüyor”

Pentagon tarafından yürütülen “Tanımlanamayan Hava Olayları” raporlarında dikkat çeken en büyük şey bu cisimlerin genellikle bir “balon” olması. Yani Amerika’da her yıl belki binlerce tanımlanamayan balon keşfediliyor. Pentagon tarafından keşfedilen balonun bu kez Çin’e ait bir casus balonu olduğunu iddia edilmesinin ardından, ülkenin hava sınırları içinde yüzen diğer balonların ne anlama geldiği merak konusu oldu.

Vice.com’dan Matthew Gault, keşfin zamanlamasının, Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in planladığı ve şimdi ertelenen Çin gezisiyle aynı zamana denk geldiğine dikkat çekiyor.

Pentagon, Çin casus balonunu ‘düşürmeme’ kararı aldı

Çin casus balonu hakkında Pentagon'dan bir açıklama daha!

Balonun keşfedilmesinin ardından Pentagon yaptığı açıklamada, sivillere zarar verme endişesi taşıdıkları için balonu düşürmeme kararı aldıklarını ifade etti.

Çin: Bu kesinlikle bir casus balonu değil

Keşfedilen balonun ardından Çin’in açıklaması gecikmedi. Çin hükümeti, bunun kesinlikle bir casus balonu olmadığını, sadece rüzgarla Batı’ya sürüklenen bir “sivil araştırma zeplini” olduğunu iddia etti. Kanada hükümeti, balonun takibi için ABD’ye yardım etmişti. Olayın ardından Kanada resmi kaynaklarından, “İkinci bir casus balonu daha olabilir” açıklaması geldi.

Pentagon Çin’i yalanladı: Daha önce çok balon tecrübemiz oldu

Çin’in, balonun casusluk amacıyla kullanılmadığını açıklamasının ardından Pentagon karşılık verdi. Uzay ve tanımlanamayan cisim araştırmalarıyla ilgili çok fazla deneyime sahip olduğunu açıklayan Pentagon, “İrtifa kaybeden ve sürüklenen bir balon davranışının nasıl olduğunu bilecek kadar gözlem yaptık. Bu balonun onlardan biri olup olmadığı konusunda fikir sahibi olacak kadar verimiz var ve mevcut balon ‘bir kaza kurbanı değil’” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda ABD hava sınırları içerisinde keşfedilen bir balon, tüm dünyada infial yaratmıştı. Balonun Çin hükümetine ait olduğu ortaya çıktıktan sonra, Pentagon keşfedilen balonun casusluk amacıyla kullanıldığını açıklamıştı.

Çin casus balonu hakkında Pentagon'dan bir açıklama daha! ile ilgili etiketler Çin ABD Pentagon
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.