Çin basını: Türk Devletleri Teşkilatı yeni bir güç olarak yükseliyor

Türkiye, Afrika ve Doğu Avrupa'nın ardından odaklarının arasın Orta Asya'yı da ekledi. Orta Asya'daki 5 ülkeden 3'ünün ordusunun envanterinde Bayraktar TB2 bulunuyor. Çin medyasında yayımlanan bir analizde Türkiye'nin bölgedeki büyüyen gücü incelendi.

Çinli medya kuruluşu South China Morning Post, Türk Devletleri Örgütü’nü gündemine aldı.

DÜNYA JEOPOLİTİĞİNİN KALBİNDE YENİ BİR GÜÇ YÜKSELİYOR

Haberde, Türk devletlerinin dayanışmasının Çin için tehdit oluşturduğu ifade edilerek “Dünya jeopolitiğinin kalbinde yeni bir güç yükseliyor” yorumuna yer verildi.

South China Morning Post, Türk devletlerinin artan dayanışmasına yer verdi. Gazetede “Yenilenen Türk devletleri örgütü, Çin’in kapısında belirsizliğe katkıda bulunuyor” başlıklı bir makale yayımlandı.

Yazıda Türk Devletleri Örgütü’nün, Çin’in batısındaki Sincan sınırında üç üyesi olduğu vurgulanarak, analist Peng’in görüşlerine yer verildi.

Pekin merkezli Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Enstitüleri’nin (CICIR) Başkanı Yuan Peng, yazıda “Dünya jeopolitiğinin kalbinde yeni bir güç yükseliyor. Bir örgütün ötesinde bir şeyi hedeflediği açık” diyor.

'ORTAK TARİH ORTAK KİMLİK'

Yuan, “Bu, dünya jeopolitiğinin kalbinde Avrupa Birliği, Avrasya Ekonomik Birliği ve Şanghay İşbirliği Örgütü’ne eklenen yeni bir gücün yükseldiği anlamına geliyor” görüşünü dile getirdi.

 

Çin basını: Türk Devletleri Teşkilatı yeni bir güç olarak yükseliyor ile ilgili etiketler Çin Türkiye başını büyüyen güç analiz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.