Çifte müjde! Memura seyyanen zam için 3 bin TL önerisi! Emekli refah payı ile 7.500 TL artışa geçiyor! Gözler kritik güne çevrildi! 3 Mayıs Çarşamba..

Emekli ve memur zammını belirleyecek olan son enflasyon rakamı 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak. Özellikle SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı mensupları için heyecanla beklenen bu yeni gelişme ile seyyanen zam ve refah payı da gündeme geldi. Yeni asgari ücret için konuşulan son tablo…

Emekli ve memur için yapılan son düzenlemeler ile Temmuz ayı ara zam tutarı belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Asgari ücret için: “Asgari ücret yılda bir kez düzenleniyor ancak enflasyondan dolayı 6 ayda bir düzenlemeye başladık. 8.500 TL'nin etkisi Temmuz'da değerlendirilecektir” dedi.

Bilgin konuşmasında emeklilere de yer verdi: “Refah payı verilecektir” diyerek müjdeledi.

“REFAH PAYI VERİLECEKTİR!”

Emekli maaşı taban tutarı en düşük 7.500 TL'ye çıkarıldı. Bakan Bilgin konu ile ilgili en düşük emekli aylığı üzerinden yeni bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti. 9 milyonu aşkın kişi 7.500 TL alıyor. Toplamda ise 15 milyon emekli var. 7.500 TL üzerinden maaş alanlar için o kritik gelişmeyi duyurdu. Bakan Bilgin konuşmasında refah payı verilecektir, dedi.

Refah payı için iki farklı gelişme gündemde yerini alıyor. Ocak ayında yapılan düzenleme üzerinden zam uygulanması ve bu rakamın %25 ya da %30 civarında tanımlanması bekleniyor.

MEMUR İÇİN KRİTİK DETAYLAR!

Çifte müjde! Memura seyyanen zam için 3 bin TL önerisi! Emekli refah payı ile 7.500 TL artışa geçiyor! Gözler kritik güne çevrildi! 3 Mayıs Çarşamba..

Öte yandan memur gözünü kulağını gelecek yeni haberlere dikti. %30'luk maaş farkı için seyyanen zam konuşmaları yeniden gündeme geldi. Memurların bu zam kapsamında 2.000 TL ile 3.000 TL arasında seyyanen zam alabilmesi mümkün olacak. Cumhurbaşkanının bu gelişmeyi Mayıs ayı ile açıklaması bekleniyor.

3 MAYIS ÇARŞAMBA BEKLENİYOR!

Bakan Bilginin asgari ücret ve emekliye yönelik zamlı açıklamaları için enflasyon rakamları da takip ediliyor. 3 Mayıs Çarşamba günü Nisan ayı enflasyon rakamları paylaşılacak ve bu yeni rakamlar için bir ışık oluşturacak. Ekonomistlerin gündeminde Tüketici Fiyat Endeksinin Nisan ayı için %2,65 olması beklentisi de oluştu.

Çifte müjde! Memura seyyanen zam için 3 bin TL önerisi! Emekli refah payı ile 7.500 TL artışa geçiyor! Gözler kritik güne çevrildi! 3 Mayıs Çarşamba.. ile ilgili etiketler memur maaş emekli zam
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.