Çiftçiler yasaktan muaf mı? e-Devlet ÇKS çiftçi kayıt belgesi nasıl alınır?

Tam kapanma döneminde çiftçilerin ve çiftçi belgesi olan kişilerin yasaktan muaf olup olmadıkları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çiftçi belgesi aracılığıyla topraklarına gidip işleyebilecek olan vatandaşlar bu belgeleri kullanacak. Peki, e-Devlet ÇKS çiftçi kayıt belgesi nasıl alınır?

17 Mayıs sabahına kadar devam edecek olan tam kapanma sürecinde İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile tarımla uğraşan çiftçilerin yasaktan muaf olup olmadıkları araştırılmaya başlandı.

Tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilmesi açısından İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ön planda yer aldı.

ÇİFTÇİLER YASAKTAN MUAF MI?

Tarımsal üretime ilişkin zirai ilaç, tohum, fide, gübre vb. ürünlerin satışı yapılan iş yerleri ve buralarda çalışanlar, Bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimi, sulanması, işlenmesi, ilaçlanması, hasadı, pazarlanması ve nakliyesinde çalışanlar yasaktan muaf olacak. Ancak ÇKS belgesi bulundurmak önemli bir koşul olacak.

Çiftçiler yasaktan muaf mı? e-Devlet ÇKS çiftçi kayıt belgesi nasıl alınır?

Çiftçi Kayıt Belgesinin (ÇKS) amaç dışı kullanılması gibi durumlarda muafiyetlerin giderek artan bir sıklıkla kötüye kullanıldığı göz önünde bulundurularak, bu suistimallerin önlenmesi amacıyla kolluk kuvvetleri tarafından her türlü tedbir alınacak ve yapılacak denetimlerde bu hususların kontrolü özellikle sağlanacaktır.

ÇİFTÇİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Çiftçi belgesi almak için E-Devlet üzerinden giriş yapılması gerekiyor. Dolayısıyla çiftçi belgesi almadan önce E-Devlet şifrenizi hazırda bulundurmanız gerekecektir. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirli dönemlerde verilen desteklerden faydalanmak için de çiftçi belgesi almak isteyen vatandaşlar, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden kayıtlarını sağlayacak

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

Çiftçiler yasaktan muaf mı? e-Devlet ÇKS çiftçi kayıt belgesi nasıl alınır? ile ilgili etiketler e-Devlet çiftçiler tam kapanma yasak muaf çiftçi kayıt belgesi çks
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.