Christian Eriksen futbola dönebilecek mi? Neden kalp krizi geçirdi?

Eski kardiyolog, Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Eriksen'in Premier Lig kulübü Tottenham Hotspur ile geçirdiği süre boyunca önceden kalp sorunu yaşamadığını söyledi. Tüm dünya Eriksen'in futbola dönüp dönmeyeceğini merak ediyor. Eski doktoru bu soruya da cevap verdi...

Christian Eriksen'in kardiyoloğu, Danimarkalı yıldızın daha önce herhangi bir kalp sorunu yaşamadığını ve herhangi bir rahatsızlık geçmişi olmadığını söyledi. İngiliz basınına konuşan St. George's University of London'dan Dr. Sanjay Sharma, "Tottenham'a transfer olduğundan beri onu taramak benim işimdi ve her yıl test ettik. Dolayısıyla 2019'a kadar yaptığı testler kesinlikle normaldi ve belirgin bir kalp hatası yoktu. Buna kefil olabilirim çünkü testleri ben yaptım" dedi.

29 yaşındaki Eriksen, Finlandiya-Danimarka maçının 42. dakikasında, sol taç çizgisine yakın koşarken bir anda yere yığıldı. Tüm dünyanın televizyon ekranından kaygılı gözlerle izlediği o korku filmini andıran sahneler sırasında sahaya giren sağlık ekibi hayat kurtaran kalp masajı yapmayı başardı.

Dr. Sharma, Eriksen'in 2013'ten bu yana normal testlere döndüğünü, ancak o anlarda Inter'in doktorlarının bir şeyleri gözden kaçırdığına dair endişelerinin arttığını söyledi. "Aman Tanrım? Orada görmediğimiz bir şey mi var?" diye düşündüm. Ama tüm test sonuçlarına baktım ve her şey mükemmel görünüyordu" dedi.

FUTBOLA DÖNMESİ ÇOK ZOR

Tüm dünya Eriksen'in yaşama dönmesinin sevincini yaşarken akıllara "Acaba sahalara geri dönebilecek mi?" sorusu geldi. Daha önce Tottenham'da futbolcuyla çalışmış bir spor kardiyoloğuna göre, Christian Eriksen hayatta olduğu için şanslı, ancak tekrar oynaması pek mümkün değil.

Londra'daki St George's Üniversitesi'nde spor kardiyoloji profesörü olan Sanjay Sharma, futbol organlarının ve tıp pratisyenlerinin Eriksen'in tekrar oynamasına izin verme konusunda "çok katı" olacaklarını söyledi.

Tottenham'da Eriksen ile çalışan Prof Sharma, "Açıkçası bir şeyler çok ters gitti. Ama onu geri almayı başardılar, soru ne oldu? Ve neden oldu? Bu adam 2019'a kadar normal testler yaptı, peki bu kalp durmasını nasıl açıklarsınız?"

FA'nın uzman kardiyak konsensüs grubuna başkanlık eden Prof Sharma, yüksek sıcaklıklar veya tanımlanamayan bir durum gibi kalp durmasının birden fazla nedeni olabileceğini söyledi.

Christian Eriksen futbola dönebilecek mi? Neden kalp krizi geçirdi?

Dr. Shrama, maçtan sonra Eriksen'in hastanede bilincinin açık olduğu haberlerinin "çok iyi bir işaret" olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

"Bir daha futbol oynayıp oynamayacağını bilmiyorum. Birkaç dakikalığına da olsa öldü. Böyle bir durumda kendi doktoru tekrar ölmesine, bu riski almasına izin verir mi? Cevap hayır. İyi haber yaşayacak, kötü haber ise kariyerinin sonuna geliyordu. Başka bir profesyonel futbol maçı oynayabilir mi bunu ben söyleyemem ama İngiltere'de oynamaz. Bu konuda çok katı olurduk."

Christian Eriksen futbola dönebilecek mi? Neden kalp krizi geçirdi? - Resim : 2

WHATSAPP GRUBUNA MESAJ YAZDI

Tüm dünyayı şok eden olaydan kısa süre sonra bilinci yerine gelen ve konuşabildiği açıklanan yıldız futbolcu için kulübü Inter'den de açıklama geldi.

Inter CEO'su Giuseppe Marotta, "Christian Eriksen az önce Inter'in WhatsApp grubuna mesaj gönderdi. Sağlık durumu konusunda iyimseriz. Danimarka'nın sağlık ekibi, bize durumun kontrol altında olduğunu söyledi." ifadelerini kullandı. Danimarka Futbol Federasyonu, yıldız ismin hastanede bilinci açık olduğunu ve konuşabildiğini duyurmuştu. 

Eriksen'in menajeri ise yaptığı açıklamada "Maçın devam etmesini Christian istedi" diyerek meraklı bekleyişte yüreklere su serpen isim olmuştu.

 

Christian Eriksen futbola dönebilecek mi? Neden kalp krizi geçirdi? ile ilgili etiketler Danimarka EURO 2020 Christian Eriksen
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.