Garo Paylan'dan Halk TV ekranlarında özerklik çağrısı

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'de katıldığı bir canlı yayında özerklik talebinde bulundu. Programın sunucusu Ayşenur Arslan, söz konusu ifadelere karşı herhangi bir müdahalede bulunmadı.

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV ekranlarında yayınlanan Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi isimli programda HDP'li vekil Garo Paylan tarafından özerklik çağrısı yapıldı. 

Türkiye'deki problemlerin çözümü için özerkliği bir 'anahtar' olarak niteleyen HDP'li vekil, çoğulcu anlayışa geri dönülmesi gerektiğini ifade etti.

''ÖZERKLİK BÖLÜNMEK DEMEK DEĞİLDİR''

Paylan konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

''Bu anahtarı çözecek şey; Türkiye'nin içeride çoğulcu bir anlayışa geri dönmesidir. Bu anlamda iç meselelerimizi çözebiliriz. Bu çoğulcu anlayışı Suriye'ye de önermesidir. Bunun anahtar nereden geçiyor Ayşenur Hanım? Özerkliğe bir öcü gibi bakmamaktan geçiyor. Özerklik bölünmek demek değildir. İspanya'da birçok özerk bölge var.''

Garo Paylan'dan Halk TV ekranlarında özerklik çağrısı

SKANDAL İFADELER KARŞISINDA SESSİZ KALMAYI TERCİH ETTİ 

Programında her fırsatta 'Atatürkçülük' vurgusu yapan Ayşenur Arslan, Paylan'ın skandal ifadeleri karşısında herhangi bir müdahalede bulunmayarak sessiz kalmayı tercih etti.

ALPAY ÖZALAN'DAN TEPKİ

Garo Paylan'ın özerklik talebinin videosunu Twitter'dan paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da "Hdp Milletvekili Garo Paylan, Chp'nin tv kanalında özerklik istiyor. Chp-Hdp-İyi Parti İttifakı, kirli pazarlıkların ve gizli planların yapıldığı sinsi bir ittifaktır." diyerek tepki gösterdi.

Garo Paylan'dan Halk TV ekranlarında özerklik çağrısı ile ilgili etiketler HDP Halk TV vekil garo paylan ayşenur arslan özerklik

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.