CHP'nin büyük çelişkisi ortaya çıktı: Meclis'te kabul ettikleri yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdılar

Meclis'te kabul edilen ve CHP'lilerin Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı e-ticaret kanunu hakkında dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Yasayı yüksek mahkemeye taşıyan CHP'den 52 milletvekilinin yasa için kabul oyu vermesi dikkat çekti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bugün TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP milletvekillerinin e-ticaret kanununun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmasına tepki gösterdi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, CHP milletvekillerinin başta destek verdiğini hatırlatan Hamza Dağ, "Genel Kurul’da yapılan müzakereler neticesinde oylamada 308 milletvekilinden 307’si “kabul”, bir tanesi ise “çekimser” oy kullanmış, düzenleme Genel Kurul’dan alkışlar eşliğinde oy birliğiyle geçmiştir. Genel kurulda grubu olan bütün siyasi partiler, düzenlemeyi desteklemiş, kanuna olan katkısından dolayı Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a da teşekkür etmişlerdir" dedi.

CHP'Lİ 52 MİLLETVEKİLİNİN KABUL OYU VERDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

E-ticaret kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapan CHP'nin 52 milletvekilinin TBMM Genel Kurul görüşmelerinde söz konusu kanuna kabul oyu verdiği ortaya çıktı.

TBMM Genel Kurul'unda iktidar ve muhalefetin oy birliğiyle kabul ettiği e-Ticaret kanunu düzenlemesi haksız ticari uygulamaları engelleyecek, hizmet sağlayıcılar tarafından satıcılara yapılacak ödemelere ilişkin süreler kısaltacak ve herhangi bir hizmet verilmeden haksız şekilde satıcılardan ücret alınmasını önleyecek. Genel Kurul görüşmeleri esnasında sadece 2 önerge sunan CHP'nin kanunun kabul edilmesinden sonra Anayasa Mahkemesine başvurması tepki çekti.

CHP'nin büyük çelişkisi ortaya çıktı: Meclis'te kabul ettikleri yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıdılar ile ilgili etiketler CHP Anayasa Mahkemesi Meclis e-ticaret kanunu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.