CHP'nin başına kim geçsin? Vatandaşların yüzde 49,3'ü o ismi işaret etti

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yine bir yenilgiyle karşılaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'istifa et' çağrılarına rağmen sessiz kalmıştı. Yapılan "CHP Genel Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" anketinin sonuçlarına göre ise, vatandaşların yüzde 49,3'ü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adını söyledi.

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur seçimlerinden istediği sonucu alamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallantıya girdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimin hemen ertesi günü yaptığı "değişim" vurgusuyla genel başkanlığa aday olduğunu açık açık ilan etti.

CHP'NİN BAŞINDA KİMİ GÖRMEK İSTERSİNİZ?

İmamoğlu'nun çıkışı sonrası anket şirketleri de araştırmalarını CHP'ye çevirdi. Şanlı Araştırma 1-10 Haziran tarihleri arasında yaptığı ankette "CHP Genel Başkanı olarak kimi görmek istersiniz?" diye sordu.


İMAMOĞLU RAKİPLERİNE FARK ATTI

Ankete katılanların büyük çoğunluğunun tercihi İmamoğlu oldu. İmamoğlu yüzde 49,3 ile listede birinci sırada yer alırken, Muharrem İnce yüzde 12,2 ile ikinci sırada yer aldı.


Araştırmadan çıkan diğer sonuçlar şöyle:

%9,8 Kararsız

%8,3 Mustafa Sarıgül

%7,3 Diğer

%5,5 Kemal Kılıçdaroğlu

%4,2 Tanju Özcan

%3,4 Mansur Yavaş

CHP'nin başına kim geçsin? Vatandaşların yüzde 49,3'ü o ismi işaret etti ile ilgili etiketler CHP Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.