CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Osmanlı torunundan sert tepki...

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı ile ilgili skandal sözleri büyük tepki çekti. Osmanlı'nın beyaz tenli kadınlar için Avrupa'ya sefer düzenlediğini iddia eden Büyükerşen AK Parti ve MHP tarafından eleştirilirken Osmanlı torunu Orhan Osmanoğlu ise “Eğer özür dileyen resmî bir açıklama yapmazsanız hukuki süreç başlayacak” diyerek tepki gösterdi.

CHP'nin 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlerde yeniden aday göstermediği Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partisinin Eskişehir adayı Ayşe Ünlüce'nin seçim mitingine katıldı.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen mitingde yaptığı konuşmada, Osmanlı  ve fetihler ile ilgili skandal sözler sarf etti.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Osmanlı torunundan sert tepki...

Osmanlı'nın Avrupa'ya beyaz tenli kadınlar için sefer düzenlediğini söyleyen Büyükerşen, akılalmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"BEYAZ TENLİ YENİ BİR KADIN ALACAK DİYE SEFER YAPIYORLAR"

Şu zaman zaman övündüğümüz Osmanlı var ya. Hani bize kul diyen. Halka kul diyen bir Osmanlı ailesi. Baktığınız zaman aileye, bütün padişahların kadınları yabancı. Hep beyaz tenli, mavi gözlü. Ben takılıyorum bazen arkadaşlara.

Tarihle alay etmiyorum ama yanlış anlamayın. Ne zaman şehzadelerden birine hanım alacaklar veya padişahlardan hangisinin karısı öldü, yeni bir karı alacaklar. Hemen sefer yapıyorlar Avrupa'ya. Beyaz tenli, mavi gözlü olacak diye.

 BÜYÜKERŞEN'İN SKANDAL SÖZLERİNE TEPKİ YAĞIYOR

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu ve MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Büyükerşen’in sözlerine tepki gösterdi.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Osmanlı torunundan sert tepki... - Resim : 2

AK PARTİ’Lİ HATİPOĞLU: ÖZÜR DİLEMELİ

Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Büyükerşen’in sözlerine tepki göstererek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Osmanlı İmparatorluğu ve ecdadımızla ilgili söylediği sözleri esefle kınıyorum. Yılmaz Büyükerşen, bugünkü bir açılışta Osmanlı İmparatorluğu’nun Avrupa’ya yaptığı fetihlerin sebebinin şehzadelere, sarışın ve mavi gözlü ‘karı’ bulmak için yapıldığını söyledi. Bu geçmişimize ve Osmanlı’ya yapılmış çok büyük bir terbiyesizliktir. Bunu kabul etmiyor, Yılmaz Büyükerşen’in tüm Eskişehir ve Türk halkından özür dilemesini istiyorum” diye konuştu.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Osmanlı torunundan sert tepki... - Resim : 3

MHP’Lİ BAŞKANDAN TEPKİ: 

Yılmaz Büyükerşen’in Osmanlı dönemine ilişkin sözlerine MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir’den de tepki geldi.

Büyükerşen’in sözlerinin Türk milletinin tarihine yapılmış bir hakaret olduğunu ifade eden Candemir, "Büyükerşen'in bu saygısızca sözleri, Türk milletinin tarihine ve onuruna yapılmış bir saldırıdır. Tarih şuurundan bihaber bir zihniyetin tezahürüdür. Osmanlı Devleti 600 yıl boyunca 4 kıtaya hüküm sürmüş dünyanın en güçlü Türk imparatorluğudur. Doğu batı arasında muazzam bir köprü görevi görmüştür. Bizler, Türk milleti olarak, asil tarihimize ve kahramanlarımıza olan saygımızı koruyacak ve asla bu tür aşağılık yaklaşımları cevapsız bırakmayacağız ve kadim Türk tarihimize yapılan bu ve türevi ihanetlerin karşısında olacağız. Milliyetçi ülkücü hareket olarak, Büyükerşen'in bu tür çirkin ve düşmanca sözlerini en sert şekilde kınıyor ve Türk milletinin tarihine ve değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Osmanlı torunundan sert tepki... - Resim : 4

OSMANLI TORUNUNDAN TEPKİ: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYACAK

Büyükerşen’in yaptığı açıklamalara bir tepki de, Sultan Abdülhamid Han’ın torunu Orhan Osmanoğlu’ndan geldi. Orhan Osmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Yılmaz Büyükerşen’in sözlerini kınarken, “Eğer özür dileyen resmî bir açıklama yapmazsanız hukuki süreç başlayacak” dedi.

CHP'li Yılmaz Büyükerşen'den skandal Osmanlı ve sefer sözleri! Osmanlı torunundan sert tepki... ile ilgili etiketler Osmanlı Eskişehir CHP AK Parti MHP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.