CHP'li Pekşen'in THK pişkinliğine tokat gibi yanıt: Milyonlarca TL fonlanma hayali ateşe düştü

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Türkiye'nin dört bir yanı yanarken, Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarının çürümeye terke edildiğini" iddia etti. CHP'li Pekşen'e yanıt gecikmedi.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, "Türkiye'nin dört bir yanı yanarken, Türk Hava Kurumu'nun yangın söndürme uçaklarının çürümeye terke edildiğini" iddia etti. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ağır bir görev suçu işlediğini de öne süren CHP'li Pekşen'e yanıt gecikmedi.

"DAVALARDAN YÜZDE 5 ALIRKEN BU ÇÜRÜMEDEN BAHSEDİYOR MUYDUNUZ?"

Sosyal medyada Haluk Pekşen'e tepki gösterilirken, Sabah Gazetesi yazarı Dilek Güngör, CHP'li vekile, "eski yönetim Haluk Pekşen'in kızının Pekşen Avukatlık bürosuna 20 bin TL aylık öderken, davalardan yüzde 5 alırken bu çürümeden neden bahsetmediğini" sordu.

 

AK PARTİLİ VEKİLDEN TEPKİ

Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel de, Pekşen'in ifadelerine tepki gösterek, "Pekşen Hukuk Bürosu adına kızı Ezgi Pekşen’in THK ile yaptığı 15 Mayıs 2019 tarihli danışmanlık sözleşmesiyle milyonlarca TL fonlanma hayali ateşe düşen zavallı!" yorumunu yaptı.

Pekşen ailesi avukatlık şirketi ile Türk Hava Kurumu arasında 2019 yılında danışmanlık sözleşmesi yapılmıştı.

BAKAN PAKDEMİRLİ "EMNİYETLİ BULMUYORUZ" DEMİŞTİ

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, THK'nin yangın söndürme uçaklarıyla ilgili olarak, "Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Benim THK'ye bir lira borcum yok. Biz kamu kurumuyuz, bu iş çocuk oyuncağı değil. Benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor, nokta. Memuriyeti olanlar diyor ki 'Ben bu uçağa binmem.' 'Bineceksin' dediğin zaman, 'Memuriyetten atın beni yine de binmem.' diyor. Bu uçaklar belge üzerinde ne olursa olsun, emniyetli olarak addedilmiyor. Hele ki bu saatten sonra devletin bir bakanı 'Biz bu uçakları emniyetli bulmuyoruz.' demiş, konu bitmiştir." açıklamasını yapmıştı.

THK'DAN İDDİALARA YALANLAMA

Türk Hava Kurumu (THK) ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınlarında THK'nın hava araçlarının kullanılmadığı iddialarına cevap verdi. THK açıklamasında "20 hava aracı ülkemizin her bölgesindeki yangınlara müdahalede bulunuyor" denildi.

THK'nın tüm yangınlara daha önceden olduğu gibi Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiş ihale kapsamında müdahale ettiği belirtilirken, kamu yararına çalışan THK'nın gerçeğe aykırı şekilde haberlere alet edilmesi ve kamuoyunun yanıltılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

THK'nın açıklaması şöyle:

"Milletimizi derinden üzen orman yangınlarıyla topyekün mücadele edilirken, asılsız iddialarda bulunanlar ağır vebal altındadır. Öte yandan, ciğerlerimiz yanarken daha önceden detaylı açıklama yapılmasına rağmen, (görev yapmayan ve yıllık maliyeti 11 milyonu bulan) pilotların işten çıkarılması hususundaki iddiaların ısrarla tekrarlanması en hafif deyimiyle kötü niyetlerin göstergesidir. Bununla birlikte teknisyenlerimiz de halen görevlerine devam etmektedir. Şu anda Manavgat dahil ülkemizin çeşitli bölgelerinde, 3 adet Beriev BE -200 10 bin litre kapasiteli amfibik yangın söndürme uçağı, 15 adet Mi-8 2 bin 500 litre kapasiteli genel maksat helikopteri, 2 adet genel maksat yangın söndürme CH-47 Chinook 7 bin 500 litre kapasiteli helikopterler, olmak üzere orman yangınlarına müdahale eden tüm araçlar içinde, kiralama yoluyla temin ettiğimiz ve halen kurumumuzca operasyonları yönetilen toplam 20 hava aracımız Manavgat'taki yangın dahil ülkemizin her bölgesinde devam eden yangınlara ara vermeden müdahalede bulunmaktadır."

CHP'li Pekşen'in THK pişkinliğine tokat gibi yanıt: Milyonlarca TL fonlanma hayali ateşe düştü ile ilgili etiketler Türk Hava Kurumu haluk pekşen yangın söndürme uçakları Pekşen Avukatlık Abdulkadir Özel
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.