CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan istifalara ilginç tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak partisinden 3 milletvekilinin istifasına ilişkin ilk kez konuştu. İstifanın vekillerin takdiri olduğunu kaydeden Öztrak, "Tam da partimiz iktidara yürürken, vefa duygusunu unutup, giderken partimize ve partililerimize yönelttikleri ithamları ve ettikleri hakaretleri, asla kabul etmeyiz." diye konuştu.

CHP'nin Atatürkçi çizgiden uzaklaştığını ve terör örgütü PKK ile bağını inkar etmeyen HDP ile yakınlaşmasını eleştiren 3 milletvekili partiden istifa etti.

Muharrem İnce'nin kuracağı Memleket Partisi'ne katılacak olan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'un istifası Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.

İstifaların ardından CHP'de bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gerçekleştirildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"SEL GİDER KUM KALIR"

3 milletvekilinin istifası ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Faik Öztrak, "Ben herkese şunu açık seçik söyleyeyim. Kimsenin şüphesi olmasın. Sel gider kum kalır. Kişiler gelir geçer. CHP ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olmaya devam eder." dedi.

"Tam da partimiz iktidara yürürken..."

İstifanın tek taraflı müessese olduğunu ve milletvekillerinin takdiri olduğu değerlendirmesinde bulunan Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama tam da partimiz iktidara yürürken, vefa duygusunu unutup, giderken partimize ve partililerimize yönelttikleri ithamları ve ettikleri hakaretleri, asla kabul etmeyiz. Bunları da asla unutmayız. Ayrıca hem parti içinde kalıp hem de yeni partisinin tüzüğünü, programının hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını da etik bulmadığımızı da buradan belirtmek isterim. Bu siyasi ahlakla bağdaşmıyor. Hep söylüyoruz milletimiz herkesin ne yaptığını görüyor, notunu da veriyor"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan istifalara ilginç tepki ile ilgili etiketler CHP istifa milletvekili Faik Öztrak
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.