CHP, pazarlık masasında işçinin elini zayıflattı

Hükümet ve işverenle kıran kırana pazarlık yapan işçi sendikaları konfederasyonu Türk-Iş’e CHP saldırısı geldi. Türk-Iş’in pazarlıkta alt sınır olarak belirlediği rakamı sanki işçiler bunu istiyormuş gibi anlatan CHP'den Türk-İş'e asgari ücret tepkisi geldi. CHP yaptığı açıklamada: “Kırmızı çizgiyi açlık sınırına çekme tekniğini benimsemişler! Bu tarihi bir hatadır” dedi.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Asgari Ücret Komisyonu'nun son toplantısı öncesinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den Türk-İş'e sert eleştiriler geldi. İktidarın gücünü sermayeden yana kullandığı bir sürecin yaşandığını söyleyen CHP'li Özel, "Kırmızı çizgiyi 'açlık sınıra çekme' diye yeni bir müzakere tekniğini benimsemiş olmasından şaşırdık, irkildik, döndük bir baktık, bu iş eğer müzakeresizliği, aza razı olmayı, açlık sınırının 1000 lira üstüne kadar tırmanmayı makul gösterecek şeye evrilirse bu tarihi bir hatadır" dedi.

CHP, pazarlık masasında işçinin elini zayıflattı

CHP TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara'da bir otelde düzenlenen Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri (Tez-Koop-İş) Sendikası 12. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, küçük yaştan itibaren yaşadıklarıyla sendikal ve siyasi mücadelede yer alışını anlattı.

Özel sektördeki örgütlenmenin kamudan geride kalmasının herkes için utanç verici bir durum olduğunu belirten CHP'li Özel, iktidarın gücünü "simetrik olarak" sermayeden yana kullandığı bir sürecin yaşandığı değerlendirmesinde bulundu.

CHP, pazarlık masasında işçinin elini zayıflattı ile ilgili etiketler ekonomi asgari ücret asgari ücret tespit komisyonu CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.