CHP MYK'da Sezgin Tanrıkulu skandalı! TSK'ya iftirayı sahiplendiler...

Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK toplantısında TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu ile ilgili bir karar alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Düzenlenen MYK toplantısında Tanrıkulu görmezden gelindi. Faik Öztrak ise EOKA'lı teröristlerin bulunduğu videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu'nu ilginç ifadelerle savundu.

Daha önce de Mehmetçik'i hedef alan açıklamalarıyla tepki çeken CHP'li Tanrıkulu, bu kez iftira çıtasını daha da yükselterek, "15 köylüyü helikopterden atan, köyleri yakıp bombalayan bu TSK değil mi?" dedi.

Skandal sözler sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılırken, gözler ise CHP'nin MYK'sındaydı.

MYK ÜYELERİ TEK BİR SÖZ SÖYLEMEDİ

Toplantının ana gündem maddesinin Tanrıkulu'nun açıklamaları olması beklenirken, MYK üyelerinin bu konuda tek bir söz bile söylemediği ortaya çıktı.

 

TSK'YA İFTİRAYI SAHİPLENDİLER

Öte yandan Tanrıkulu'nun iftiralarına bir destek de CHP Milletvekili Yüksel Taşkın'dan geldi. Geçmiş dönemde adı sık sık FETÖ ile anılan ve "Kemalizm ırkçılıktır" sözü ile gündem olan Taşkın, Tanrıkulu'nun iftiralarını "ifade özgürlüğü" olarak tanımladı.

Sosyal medya hesabı üzerinden, "Tanrıkulu kimseye hakaret etmeden eleştirilerde bulundu" diyen Taşkın'a vatandaşlardan tepki yağdı.

FAİK ÖZTRAK TERÖRİST VİDEOSUNU SAVUNDU

TSK'ya yönelik büyük iftirayı MYK'da halı altına süpüren CHP'de bir başka skandala ise Parti Sözcüsü Faik Öztrak imza attı.

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Öztrak, CHP'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü sebebiyle hazırlanan ve içinde EOKA'lı teröristlerin yer aldığı videoyu savundu.

 

CHP MYK'da Sezgin Tanrıkulu skandalı! TSK'ya iftirayı sahiplendiler... - Resim : 2

 

"Bu videoyu revize edecek misiniz?" sorusunu yanıtlayan Öztrak, "Niye revize edelim? Çok güzel, dört dörtlük video" sözleriyle hayrete düşürdü. Videoda yer alan fotoğrafta EOKA'lı teröristler, Türk bayrağını ele geçirerek zafer pozu veriyordu.

Öztrak, o fotoğraf ile "Türk bayrağının Kıbrıs'a nasıl dikildiğini anlattıklarını" savunarak bir kez daha şaşkınlık yarattı.

 

 

CHP MYK'da Sezgin Tanrıkulu skandalı! TSK'ya iftirayı sahiplendiler... ile ilgili etiketler Sezgin Tanrıkulu CHP MYK Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.