CHP belediye başkan adayları kimler oldu? 2019 Son dakika Tam liste!

CHP belediye başkan adayları kim oldu? Yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Vatandaşlar ise partilerin adaylarının kimler olacağını merak ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan parti meclisinde ilk belediye başkan adayları belirlendi. Peki CHP'nin belediye başkan adayları kim? Detaylar haberimizde...

CHP'nin belediye başkan adayları kim? 24 Haziran cumhurbaşkanı seçimden sonra yerel seçimler büyük bir heyecanla bekleniyor. Seçime az bir zaman kala belediye başkan adaylarının kimler olacağını merak ediyor. CHP Parti Meclisi'nde ilk belediye başkan adayları belirlendi. Vatandaşlar ise CHP'nin belediye başkan adaylarının kimler olduğunu araştırmaya başladı. Peki CHP'nin belediye başkan adayları kim? Merak edilen detaylar haberimizde...

CHP belediye başkan adayları kimler oldu? 2019 Son dakika Tam liste!

CHP Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için startı verdi. Parti Meclisi, 105 belediye başkanını belirledi.

Edinilen bilgilere göre 35'in üzerinde belediye başkanı yeniden aday olacak.

Bu 105 adayın ağırlıklı olarak İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinden, tek adayın öne çıktığı illerde ve örgütün üzerinde uzlaştığı isimler olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nun aday belirlemek için yetki istemediği, genel başkanın önerisinin Parti Meclisi'nde oylanacağı belirtildi.

Ön seçim yapılmayacağı da gelen bilgiler arasında.

İşte CHP'nin belirlediği 105 başkan adayının tam listesini görmek için tıklayınız!

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (kısaca CHP), 9 Eylül 1923'te kurulan, Atatürkçülük ve sosyal demokrasi görüşlerini benimsemiş bir merkez sol Türk siyasî partisidir. Parti tüzük ve programında belirtilen bu görüşlerin yanında sosyalist ve sosyal liberal eğilimler de barındırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yasal siyasi partisi olma özelliğini taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi, 1923'ten 1950'ye kadar aralıksız iktidarda kalmış ve 1946'ya dek genellikle tek parti yönetimini uygulamıştır. Türkiye'de en uzun süre iktidarda kalmış siyasi partidir. Millet İttifakı'nda yer alan partinin TBMM'de 144 milletvekili bulunmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından "Halk Fırkası" adıyla kurulan partinin adının başına 1924'te "Cumhuriyet" sözcüğü eklenmiş, 1935'teki 4. Kurultay'da bugünkü "Cumhuriyet Halk Partisi" adı benimsenmiştir.

12 Eylül Darbesi'nin ardından, o dönem Bülent Ecevit'in genel başkanlık yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış; daha sonra 3821 sayılı yasaya dayanarak, kuruluşunun 69. yıldönümü olan 9 Eylül 1992 günü tekrar açılmıştır.

CHP, kurucusu ve ilk genel başkanı Atatürk'ün vasiyeti ile tasarruf haklarını CHP'ye bıraktığı Türkiye İş Bankası'nın bir bölüm hissesinin de sahibidir. CHP'nin tasarruf hakkına sahip olduğu %28,1'lik orandaki bu banka hisselerinin kazancı, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarılmaktadır.

2010 yılından beri genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu yapmaktadır.

CHP belediye başkan adayları kimler oldu? 2019 Son dakika Tam liste! ile ilgili etiketler CHP 2019 belediye başkan adayları kim oldu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.