Childish Gambino kimdir? This Is America şarkısı!

5 Mayıs 2018 tarihinde Youtube'a yüklenen Childish Gambino'nun This Is America şarkısı kısa süre içerisinde 13 milyondan fazla görüntülendi. Silah karşıtı, ırk ve Amerika ile ilgili içeriği olan şarkı büyük ilgi gördü. Herkes şarkı ve Childish Gambino'nun yaşamını merak ediyor. Peki Childish Gambino kimdir? Gerçek adı nedir? Kaçyaşında? İşte Silah karşıtı şarkı This Is America...

Childish Gambino'nun This Is America şarkısı büyük ilgi gördü. 5 Mayıs 2018 tarihinde Youtube yüklenen video az bir zaman içerisinde 13 milyondan fazla görüntülendi. Herkes şarkıyı ve Childish Gambino'nun hayatını merak etmeye başladı. Irk, silah karşıtı ve Amerika ile ilgili şarkı araştrılıyor. Peki Childish Gambino kimdir? Gerçek adı nedir? Kaçyaşında? İşte Silah karşıtı şarkı This Is America...

 Childish Gambino kimdir? This Is America şarkısı!

CHILDISH GAMBINO

Donald McKinley Glover 25 Eylül 1983, Amerikalı oyuncu, senarist ve müzisyen. Müzik sanatçısı olarak Childish Gambino sahne adını kullanmaktadır. Derrick Comedy grubunda yaptığı işlerle dikkat çeken Glover, Tina Fey'in de desteğiyle 21 yaşındayken NBC komedisi 30 Rock'ın senaristleri arasına katıldı. Sonraları NBC sitkomu Community'de Troy Barnes karakterini canlandırdı.

İnternet üzerinden ücretsiz olarak yayınladığı birkaç albümün ardından 2011 yılında Glassnote Records plak şirketiyle sözleşme yaptı. O yılın Kasım ayında yayınlanan ilk stüdyo albümü Camp, eleştirmenlerin beğenisini kazandı. Aralık 2013'te yayınlanan ikinci albümü Because the Internet, En İyi Rap Albümü dalında, albümden çıkan single'ı "3005" ise En İyi Rap Performansı dalında Grammy'ye aday gösterildi.

DİSKOGRAFİ

Camp (2011)
Because the Internet (2013)
"Awaken, My Love!" (2016)

"AWAKEN, MY LOVE!

"Awaken, My Love!", Amerikalı sanatçı Childish Gambino'nun üçüncü stüdyo albümü. 2 Aralık 2016'da Glassnote Records etiketiyle yayınlandı.[16] Sanatçının önceki albümlerinin hip hop tarzından farklı olarak "Awaken, My Love!", psychedelic soul, funk ve R&B tarzlarını yansıtan bir albüm olarak öne çıkmaktadır.[3][6] Albümün prodüktörlüğünü Glover ve Ludwig Göransson üstlendi.

"Awaken, My Love!", müzik eleştirmenlerinin beğenisini kazandı. Albüm, yayınlandığı hafta Amerika Birleşik Devletleri'nde 101 bin satarak Billboard 200 listesine beş numaradan girdi.[17] Albüm, 29 Haziran 2017 itibarıyla 500 bin barajını aşarak altın plak kazandı. Albüm, 2018 Grammy Ödülleri'nde Yılın Albümü ve En İyi Urban Contemporary Albümü ödüllerine aday gösterildi.[18] Albümden üç single çıktı: "Me and Your Mama", "Redbone" ve "Terrified".

Glover, Eylül 2016 itibarıyla FX dizisi Atlanta'nın yaratıcısı, senaristi ve başrol oyuncusudur. 2018 yılında gösterime girmesi beklenen Han Solo filminde Lando Calrissian'ın gençliğini oynayacağı açıklandı

 

 

Childish Gambino kimdir? This Is America şarkısı! ile ilgili etiketler Childish Gambino This Is America
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.