Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği duyurdu! Yenilenmiş teknolojik ürünler ithal edilebilecek!

Resmi Gazete’de yeni bir kararını yayınlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yenilenmiş elektronik ürünlerin ithal edilebileceğini bildirdi. İşte karara ilişkin detaylar…

Ekonomik açıdan zorlu geçen 2022 yılının sonlanmasına günler kala kamu kurum ve kuruluşlarından yeni döneme ilişkin çeşitli kararlar gelmeye başladı. Personel alımlarından yönetmelik değişikliklerine kadar birçok kararlarını Resmi Gazete’de yayınlayan kamu kurumları, vatandaşları da konuya ilişkin bilgilendirmeyi ihmal etmedi.

Yeni döneme ilişkin yeni bir karar alan kamu kurumlarından birisi de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oldu. Resmi Gazete’de “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkında Yönetmelik” başlığı altında yayınlanmış olan düzenlemenin detayları kamuoyu ile paylaşıldı.

BAKANLIKTAN İTHALAT KARARI!

Resmi Gazete’nin yeni sayısında “Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkında Yönetmelik” isimli yeni düzenlemesini yayınlamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, senede bir kere ithalat izni vereceğini ifade etti. Verilen yeni karara göre atık elektrikli ve elektronik eşyaların ülke girişlerine izin verileceğine işaret edildi.

Eşya üreticilerinin senede bir kere model ve marka gözetmeksizin eskiyen ürünleri geri almak amacı ile kampanya düzenleyeceklerini ve ilgili kampanyaları da sosyal medya üzerinden duyuracaklarını ifade den Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, piyasaya elektrikli ve elektronik eşya arz eden üreticilerinin ülkemize birer temsilci atayacaklarına dikkat çekti.

YENİ KARAR İLE HANGİ ÜRÜNLER İTHAL EDİLEBİLECEK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği duyurdu! Yenilenmiş teknolojik ürünler ithal edilebilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenmiş olan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Yönetimi Hakkında Yönetmelik kapsamında hem EEE hem de AEEE ithaline izin verilecek. Yayınlanan yönetmelik kapsamında ilgili ürünlere ilişkin ayrıntılı bilgiler verilirken EEE kapsamında sayılan ve Ek-1 ‘de ithal edilmelerine izin verildikleri belirtilmiş olan bazı ürünler şu şekilde sıralandı:

  • Küçük ev aletleri
  • Büyük ev eşyaları
  • Telekomünikasyon ve bilişim ekipmanları
  • Aydınlatma ekipmanları
  • Tüketici ekipmanları
  • Büyük ve sabit sanayi aletleri hariç olmak üzere elektrikli ve elektronik aletler
  • Spor ve eğlence ekipmanları
  • Oyuncaklar
  • Kontrol ve izleme aletleri
  • Otomatlar
  • Tıbbi cihazlar
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği duyurdu! Yenilenmiş teknolojik ürünler ithal edilebilecek! ile ilgili etiketler ithalat telefon bilgisayar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.