Cevizoğlu: CHP Atatürk'ün partisi değildir. Atatürk'ün partisi 1938'de 09.05'te bitti!

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ile Hukukçu Fikri Akyüz, Dualite programında gündemi değerlendirdi. Programda CHP'ye tepki gösteren Hulki Cevizoğlu, "CHP, Atatürk'ün kurduğu bir partidir ama Atatürk'ün partisi değildir. Atatürk'ün partisi 1938'de 09.05'te bitti" dedi.

Gazeteci Dr. Hulki Cevizoğlu ile Hukukçu Fikri Akyüz, SuperHaber TV YouTube kanalında yayınlanan "Dualite" programında bir araya geldi.

Programda Cumhurbaşkanlığı seçilecek kişinin nitelikleri yerine 'Benim adayım kazansın' görüşünün ön planda olduğundan şikayet eden Hulki Cevizoğlu, adaylık konusunda adı gündemden düşmeyen Ekrem İmamoğlu'nu değerlendirdi. Cevizoğlu ayrıca, "CHP, Atatürk'ün kurduğu bir partidir ama Atatürk'ün partisi değildir. Atatürk'ün partisi 1938'de 09.05'te bitti. Şimdi bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi." dedi.


Hulki Cevizoğlu şunları söyledi:

"Biz cumhurbaşkanının niteliklerini konuşmuyoruz. Efendim İmamoğlu gelirse, 'Yaşasın biz kazandık' diyecek bir kesim var. Kılıçdaroğlu olursa biraz daha az miktarda, düşük düzeyde yine 'Yaşasın' diyecek bir kesim var. Erdoğan seçilirse, onun bir kitlesi var, onlar 'Yaşasın yine biz kazandık' diyecekler. Ama biz şunu konuşmuyoruz: Bir cumhurbaşkanında aranması gereken özellikler ne? Mesela üniversite mezunu mu olmalı? Yabancı dil mi bilmeli? Bir mesleğe sahip, mesleğinde önemli işler başarmış bir kişi mi olmalı? Sanattan mı anlamalı, kültürden mi anlamalı, spor mu yapmalı? Biz bunlara bakmıyoruz. Biz diyoruz ki, 'Özellik hiç önemli değil. Benim adayım kazansın, İmamoğlu kazansın'. Ya kardeşim mesela İmamoğlu çok tartışıldığı için onun üzerinden gidiyorum. İmamoğlu'nu ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başkan olmadan önce tanımıyorum Ankaralı olarak. Sen tanıyor muydun bilmiyorum. Türkiye'nin çoğu tanımıyordu. Tanısa bile bu kişinin yetenekleri ne mesela? Bir ilçeyi yönetmiş belediye başkanı olarak ama devlet yönetmek daha farklı bir şey. Şimdi İstanbul'da ne yaptığı da tartışılıyor. Onlar söylüyor şunu yaptık, bunu yaptık diye. Hangi politikacıya sorsanız size kitabı dolduracak kadar icraat sıralar ama biz vatandaş olarak bakıyoruz aklımızda kalan bir şey yok. Mesela İmamoğlu'nu seçtik getirdik cumhurbaşkanı yaptık. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacak? Bu kişi kimdir, özelliği nedir? Mesela ben şöyle bakıyorum; Atatürkçü müdür?

CHP'nin adayı oldu diyelim. Çatı adayı oldu diyelim CHP açısından bakıyorum; CHP hani diyor ya 'Biz Atatürk'ün partisiyiz' diye. 2 şeyi ayırıyoruz: Atatürk'ün partisi olmakla, Atatürk'ün kurduğu parti olmak arasında dünya kadar fark var. Ben diyorum ki sürekli olarak: Atatürk'ün kurduğu bir partidir ama Atatürk'ün partisi değildir. Atatürk'ün partisi 1938'de saat 09.05'te bitti. Şimdi bu Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi. Evet Atatürk'ün kurduğu parti ama onun ilkelerine sahip olacak."

Cevizoğlu: CHP Atatürk'ün partisi değildir. Atatürk'ün partisi 1938'de 09.05'te bitti! ile ilgili etiketler hulki cevizoğlu fikri akyüz Dualite superhaber.tv

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.