Çeşm-i Cihan neresi? Çeşm-i Cihan ne demek? Amasra nerede?

Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından 'Çeşm-i Cihan' olarak layık görülen Amasra, tarihi boyunca pek çok güzel benzetme ile anılmıştır. Peki, Çeşm-i Cihan neresi? Çeşm-i Cihan ne demek? Amasra nerede?

Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından 'Çeşm-i Cihan' (dünyanın gözü, dünyanın değerlisi) sıfatlarına layık görülen ve tarihi boyunca pek çok güzel benzetmeye layık görülmüştür. 1940 yılında turizm faaliyetlerine başlayan ilçede bugün de çok sayıda turisti ağırlayan bir cazibe merkezi konumu haline gelmiştir.

Cenova izlerini taşıyan dar sokakları, renkli, küçük evleri, insana huzur veren atmosferi, pişmiş balık kokusunun etrafa yayıldığı limanı ile Amasra, adeta bir Karadeniz rivierasıdır.

Çeşm-i Cihan Ne Demek?

Çeşm-i Cihan; dünyanın gözü, dünyanın değerlisi anlamına gelir.

Amasra Nerede?

Amasra, Karadeniz Bölgesi’nin batı kesiminde yer alan Bartın’a bağlı bir ilçedir. İlçe, denize uzanan bir burun, bu burnun yanında iki koy ve bağımsız adalardan oluşmaktadır. İlçede yoğun olarak balıkçılık ve ahşap oyma sanatı ile ilgilenilmektedir.

Çeşm-i Cihan neresi? Çeşm-i Cihan ne demek? Amasra nerede? ile ilgili etiketler Amasra Çeşm-i Cihan
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.