Cemil Özbayer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Devlet Tiyatroları emekli oyuncusu olan Cemil Özbayer, 67 yaşında hayatını kaybetti. Cemil Özbayer, Ata Demirer ile başrollerde oynadığı Berlin Kaplanı filminden tanınıyordu. Peki, Cemil Özbayer kimdir?

Tiyatro oyuncusu ve yönetmen Cemil Özbayer, 67 yaşında hayatını kaybetti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt tarafından yayımlanan mesajda, "Kurumumuz emekli oyuncu ve yönetmenlerinden, Türk tiyatrosunun değerli ismi Cemil Özbayer'in vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verildi.

Cemil Özbayer Kimdir?

Cemil Özbayer 1955 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünden 1975 yılında mezun olurken konservatuar sürecinde Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Bozkurt Kuruç gibi hocalardan dersler aldı. 1973 yılında, daha konservatuvarda öğrenci iken, Devlet Tiyatroları pek çok oyunda oynamaya başladı.

Cemil Özbayer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü?

Oynadığı oyunlarda fark yaratarak, Türk tiyatrosunda kendine özgü bir yere sahip oldu. Yerli ve yabancı klasiklere, oyunculuğu ile getirdiği yorumlar alkışlandı. Doksanlı yıllardan sonra, oyunculuğa ara vererek yönetmenliğe ağırlık verdi.

İki binli yılların ardından, televizyonda, dizi filmlerde yer almaya başladı.

Özbayer, "IV. Murat", "Kuvvai Milliye Destanı", "Budala", "Fehim Paşa Konağı", "Woyzeck", "Bir Başkası", "Satıcının Ölümü", "Akümülatörlü Radyo", "Romanoff ile Juliet", "Karar Kimin", "Kral Lear", "Genç Osman", "Hürrem Sultan", "Üçüncü Selim", "Genç Werther'in Yeni Acıları", "Susuz Yaz" ve "Bu Hesapta Yoktu" gibi pek çok tiyatro oyununda rol aldı. Cemil Özbayer, 2000'li yıllarda televizyon dizilerinde oyunculuk yapmaya başladı. "Bizim Aile", "Büyük Buluşma", "Kuşdili", "Hakkını Helal et", "Milat" ve "Kollama"nın da arasında bulunduğu dizilerde rol alan usta tiyatrocu, 2007'de "Hacı Bayram Veli" ve 2011'de "Berlin Kaplanı" sinema filmlerinde de oyunculuk yaptı.

 

Cemil Özbayer kimdir? Kaç yaşında, neden öldü? ile ilgili etiketler Cemil Özbayer
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.