Cemil Bayık kimdir? PKK'nın kurucularından Cemil Bayık öldürüldü mü?

Cemil Bayık kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Terör örgütü PKK'nın kurucularından birisi olan Cemil Bayık aynı zamanda KCK grubunun konsey üyeliğini dee yapıyor. Peki Cemil Bayık öldürüldü mü? İşte detaylar...

Cemil Bayık kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. PKK'nın kurucularından birisi olan Cemil Bayık öldürüldü mü? İşte detaylar...

CEMİL BAYIK KİMDİR?

Cemil Bayık, 1955 yılında Elazığ'ın Keban ilçesinde doğdu. Terör örgütü PKK'nın kurucularından birisidir. Bunun yanında KCK grubunun da konsey üyeleri arasındadır. 1970 yılında Ankara Üniversitesi'nde eğitim gördüğü bir sırada Kemal Pir aracılığıyla Abdullah Öcalan'la tanışmıştır. 12 Eylül 1980 tarihinde gerçekleşen askeri darbe sırasında yurtdışına kaçtı. Suriye, Lübnan, Kuzey Irak'ta örgüt lehine çalışmalarda bulundu. Daha sonra PKK'nın başkanlık konseyine getirildi. Öte yandan Bayık, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinde kırmızı bültenle aranmaktadır. Ayrıca örgüt içerisinde Murat Karayılan ile liderlik mücadelesi içerisindedir.

Cemil Bayık

CEMİL BAYIK ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Barzani'nin haber sitesi ve Fransız Haber Ajansı, Türk Silahlı Kuvvetlerini'nin Irak'ta PKK'nın bombaladığını duyurdu. Bu toplantıda terörist elebaşı Cemil Bayık'ın öldürülüğü iddia edildi. 

BARZANİ'NİN HABER SİTESİ VE FRANSIZ HABER AJANSI HABERLEŞTİRDİ

Barzani'nin haber sitesindeki haberde, şu ifadelere yer verildi:Erbil merkezli Barzani'nin haber sitesi, Irak Basın ve Enformasyon Ağı'na dayandırdığı haberde, TSK’nın Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesinin Bradost bölgesinde Irak sınır muhafızları ile PKK’lıların toplantı yerinin bombalanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye’ye ait SİHA’nın Irak güçlerine saldırı düzenlediği ve iki askerin hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, “Türkiye İHA aracılığıyla Sidekan’daki sınır muhafızı birliklerimize ait bir araca saldırı düzenledi. Saldırıda 2. Sınır Tugayı komutanı ve 2. Tümen komutanlığına bağlı 3. Birlik komutanı hayatını kaybetti” denildi.

 

Cemil Bayık kimdir? PKK'nın kurucularından Cemil Bayık öldürüldü mü? ile ilgili etiketler PKK cemil bayık kimdir cemil bayık öldürüldü mü
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.