Cemal Toktaş kimdir, kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Cemal Toktaş nereli? Evli mi?

İlk kez "Evlat" isimli filmde canlandırdığı Barış karakteri ile izleyiciyle buluşan ve ardından; "Vurgun", "Bizim Hikaye", "Köpek" gibi yapımlarla adından söz ettiren oyuncu Cemal Toktaş'ın yaşamı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Cemal Toktaş kimdir? Ne iş yapıyor? Cemal Toktaş kaç yaşında? Evli mi? Ayrıntılar haberimizde...

Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldığı “Kara Köpekler Havlarken” ile sinema hayatına başlangıç yapan Toktaş, Mahsun Kırmızıgül'ün “Güneşi Gördüm” filmindeki Kadri rolüyle de Sadri Alışık Ödülleri ve Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı. Toktaş'ın yaşamı, oyunculuk kariyeri ve nereli olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Cemal Toktaş kimdir? Ne iş yapıyor? Cemal Toktaş kaç yaşında? Evli mi? Detaylar haberimizde... 

Cemal Toktaş kimdir, kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Cemal Toktaş nereli? Evli mi?

CEMAL TOKTAŞ KİMDİR?

Cemal Toktaş, 14 Ocak 1983 tarihinde İstanbul'da doğmuş bir Türk oyuncudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. 2003 yılında yayınlanmış olan "Evlat" dizisi ile oyunculuk kariyerine adım atmıştır.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan "Kara Köpekler Havlarken" filmi ile Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır. Ayrıca Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği "Güneşi Gördüm" filminde canlandırdığı Kadri karakteri ile Sadri Alışık Ödülleri ve Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini almıştır.

Toktaş, "Adını Sen Koy," "Sıla," "Doktorlar," "Tövbeler Tövbesi," "Böyle Bitmesin," "Yılanların Öcü," "Meryem" ve "Bizim Hikaye" gibi dizilerde rol almıştır. Şu an FOX TV'de yayınlanan "Vurgun" dizisinde Turan karakterini canlandırmaktadır. Aynı zamanda oyuncu olan eşi Nergis Öztürk ile evlidir ve bir çocukları bulunmaktadır.

Oyunculuk kariyerinin yanı sıra, eşi Nergis Öztürk ile birlikte "Taşra Kabare" adlı tiyatro ve kabare grubunu kurmuşlardır. Bu grubun içinde "Temizlik İşleri," "Kel Şarkıcı," "Ölüm Hastalığı," "Düşperest" ve "Alacakaranlık Kuşağı" adlı projelerde yer almışlardır. "Kel Şarkıcı," Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde en iyi kostüm tasarımı ödülünü kazanmış, "Düşperest" ise En İyi Müzikal-Müzikli Oyun ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca, "Sultana" adlı kabare oyununda ise ilk kez yönetmenlik deneyimi yaşamıştır.

Cemal Toktaş, 1.76 metre boyunda, 74 kilo ağırlığındadır ve Oğlak burcudur.

Cemal Toktaş’ın rol aldığı diziler:

2019 – Vurgun (Turan)
2018 – Bizim Hikaye (Ömer)
2017 – Meryem (Oktay)
2014 – Yılanların Öcü (Kara Bayram)
2012-2014 – Böyle Bitmesin (Yusuf)
2011 – Tövbeler Tövbesi (Mahir)
2010 – Doktorlar (Ozan)
2006 – Sıla (Azad)
2004 – 24 Saat
2004 – Şeytan Ayrıntıda Gizlidir (Mümtaz)
2003 – Evlat (Barış)

Cemal Toktaş’ın rol aldığı filmler:

2014 – Köpek (Murat)
2009 – Adını Sen Koy (Ilgaz)
2009 – Güneşi Gördüm (Kadri)
2009 – Kara Köpekler Havlarken (Selim)

Cemal Toktaş kimdir, kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Cemal Toktaş nereli? Evli mi? ile ilgili etiketler Cemal Toktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.