Cem Uzan'ın ünlü Fransız avukatı istifa edip davadan çekildi

Kesinleşmiş 47 yıl hapis cezası bulunan firari Cem Uzan’ın Fransız avukatı davadan çekildi.

İmar Bankasının içini usulsüz işlemlerle boşalttıkları müfettiş raporlarıyla tespit edilen ve açılan davalarda kesinleşmiş hapis cezaları alan firari Cem Uzan ve Hakan Uzan’a bir kötü haber de ünlü Fransız avukatlarından geldi.

AVUKATI DAVADAN ÇEKİLDİ

Fransa’daki Paris Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, Uzanların avukatlığını yapan eski Paris Barosu Başkanı Christiane Feral-Schuhl’in istifa ettiği öğrenildi. Siyasi davalarda yer alması ile ünlü olan Christiane Feral-Schuhl’in yerine hangi avukatın veya hukuk bürosunun geleceği henüz netleşmedi.

Başta Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) olmak üzere aralarında Vodafone, Motorola ve Blackrock gibi şirketlerle birçok Türk iş insanı ve onların aile fertlerinin aleyhine açılan dava yaklaşık üç senedir devam ediyor.

17 MİLAR DOLAR KAMU ZARARINA NEDEN OLDULAR

Toplam 68 milyar dolar tazminat talep edilen davada, davalılar ilk cevap dilekçelerini sunmuştu.

Daha önceki davaları kaybettiği için Cem Uzan’ın Fransa’daki mal varlığı ve banka hesapları üzerindeki ihtiyati tedbir kararı devam ediyor. Fransa’daki bankalardan para çekemiyor. Uzan ailesinin sebep olduğu kamu zararı, DİBS’e endekslendiğinde bugünün parasıyla yaklaşık 17 milyar dolara karşılık geliyor.

Cem Uzan'ın ünlü Fransız avukatı istifa edip davadan çekildi ile ilgili etiketler Cem Uzan avukat dava
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.