Celaleddin Harzemşah Türk mü? Mezarı Türkiye'de hangi ilde? Harzemşahlar Oğuz mu, hangi boydan?

Celaleddin Harzemşah Türk mü merak ediliyor. Büyük Selçuklu Devleti'nin mirasçısı olarak Anadolu'da yaklaşık 200 yıl hüküm süren Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarı olan Celaleddin Harzemşah Mengüberti'nin mezarı Türkiye'de hangi ildedir?

Yakında ATV'de başlayacak olan Bozkır Arslanı Celaleddin isimli tarihi dizi ile birlikte Harzemşahlar Devleti hakkında meraklı araştırmalar da başladı. Selçuklu'nun mirasçısı olarak Anadolu'da kurulan ve son hükümdarı Celaleddin Harzemşah Mengüberti olan bu devlet hangi boydandır?

CELALEDDİN HARZEMŞAH TÜRK MÜ?

Celaleddin Harzemşah'ın annesi Hint asıllı cariye Ay Çiçek Hatun'dur. Alaaddin Muhammed'in oğlu olan Celaleddin Harzemşah Mengüberti, Harzemşahlar Devleti'nin son hükümdarıdır.

Hemen hemen bütün seferlerinde babasının yanından ayrılmayan Celaleddin Harzemşah, cengaverdi ve başarılıydı. 1216 yılında babası Alaaddin Muhammed'in Moğol hükümdarı Cengiz'in oğlu Cuci ile karşısında kaybetmek üzereyeken Celaleddin sayesinde kurtulmuştur. Harzemşahlar Türk İslam devletidir.

Türk tarihinde başarılıları, askeri dehası ve kahramanlıkları ile anılan Celaleddin Harzemşah Türk idi. Kaynaklara göre kısa boylu ve şişmandı. Ancak büyük bir kumandan ve askeri bir dehaydı. Celaleddin Harzemşah'ın mezarının da Diyarbakır'ın Silvan ilçesindedir.

Harzemşahların merkezi bugünkü Özbekistan topraklarındaki Urgenç şehriydi. Şanssızlık o ki, Harzemşahlar da tıpkı Selçuklular gibi Oğuz Türkleriydi.

Celaleddin Harzemşah Türk mü? Mezarı Türkiye'de hangi ilde? Harzemşahlar Oğuz mu, hangi boydan? ile ilgili etiketler sağlık celaleddin harzemşah türk mü harzemşahlar türk mü hangi boydan
GÜNÜN VİDEOSU

Metrobüste panik! Bir anda dumanlar yükseldi, trafik durdu!

Beylikdüzü’nde seyir halindeki metrobüsün arka kısmından yükselen dumanlar korkuttu. Yolcular metrobüsü panikle boşaltırken, dumanların çıktığı anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.