Celal Şengör ile Naci Görür 6.4 için uyarmıştı; İki uzmanın İstanbul depremi beklentisi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde yaşanan 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür ile Prof. Celal Şengör’ün tahminlerinin tuttuğu ortaya çıktı. İki deprem bilimcide kısa süre içerisinde en az 6 büyüklüğündeki bir depremin Hatay’ı yeniden vurabileceğini söylemişlerdi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketleri sonrasında 20 Şubat akşamında saat 20.04’te Hatay’ın Samandağ ilçesinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Kandilli Rasathanesi ve AFAD’dan alınan son bilgilere göre; depremin hemen ardından artçı sarsıntıların yaşanmaya devam ettiği kaydedildi.

Hatay’da 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem için Jeolog Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önceden uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

Prof. Dr. Celal Şengör ise "Bu tür depremlerde, genellikle depremin kendisinden 1 büyüklük mertebesi küçük bir artçı olur. Buralarda 6,7 6,6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar. Şu anda neresiyse orası..." ifadelerine yer vermişti.

Celal Şengör ile Naci Görür 6.4 için uyarmıştı; İki uzmanın İstanbul depremi beklentisi ile ilgili etiketler Celal Şengör Naci Görür deprem Son dakika Hatay
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.