CDS risk primi son 3 yılın en düşük seviyesine indi

Türkiye’nin aldığı yurtdışı kredilerin faiz oranını belirleyen Credit Default Score (CDS) uzun süre tutunduğu 300 puanın altına geriledi. CDS’teki her bir puanlık düşüş alınan yurtdışı kredi miktarına göre milyonlarca dolarlık tasarruf sağlıyor. CDS risk priminin (yabancının Türkiye'ye bakış açısı) ise TCMB'nin şahin üslubu ile 286 baz puan seviyesine gerileyerek son 3 yılın en düşük seviyesini test etti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye’nin aldığı yurtdışı kredilerin faiz oranını belirleyen Credit Default Score (CDS) uzun süre tutunduğu 300 puanın altına geriledi.

CDS risk primi son 3 yılın en düşük seviyesine indi

CDS’teki her bir puanlık düşüş alınan yurtdışı kredi miktarına göre milyonlarca dolarlık tasarruf sağlıyor. CDS risk priminin (yabancının Türkiye'ye bakış açısı) ise TCMB'nin şahin üslubu ile 286 baz puan seviyesine gerileyerek son 3 yılın en düşük seviyesini test etti.

Dolar/TL kuru ise, PPK kararı öncesinde, Çarşamba günü, biraz süratli 'koşarak' 31 seviyesini aşmıştı. Dün TCMB'nin politika metninde TL'de reel değerlenmeye vurgu yapması sonrası kurun uzun bir süre ardından günü hafif de olsa gerileyerek kapattı.

CDS risk primi son 3 yılın en düşük seviyesine indi ile ilgili etiketler ekonomi kredi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.