Cavani Fenerbahçe'ye gelecek mi?

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe’nin Edinson Cavani transferi konusunda oldukça iddialı olduğu ve bunun için 5 milyon Euro değerinde bir bitçe ayrıldığı belirtildi. Peki, Cavani Fenerbahçe'ye gelecek mi? Edinson Cavani kimdir? İşte detaylar…

Süper Lig’de sezonunun transferde en hareketli takımlarından biri olan Fenerbahçe, forvet hattı için Uruguaylı Cavani’nin peşini bir türlü bırakmıyor. Vedat Muriqi’yi 20 milyon Euro bedel karşılığında Lazio’ya gönderen sarı lacivertliler daha öncesinde Kasımpaşa’dan Thiam’ı kadrosuna dahil etmişti.

PSG takımı ile sözleşmesi sona eren ve en son Benfica’ya gideceği konuşulan Edinson Cavani’nin halen boşta kalışı Fenerbahçeli yöneticileri harekete geçirdi. Başkan Ali Koç ve sportif direktör Emre Belözoğlu oyuncunun menajeri ile temasa geçerek Cavani’ye 5 milyon Euro önerdi.

EDİNSON CAVANİ KİMDİR?

14 Şubat 1987 yılında Uruguay’ın Salto şehrinde dünyaya gelmiştir. Tam adı Edinson Roberto Cavani Gomes’dir. 2007 yılında Maria Soledad ile evlenen başarılı sporcu 2014 yılında evliliğine son vermiştir.

Cavani Fenerbahçe'ye gelecek mi?

Edison Cavani, 2000 yılında ilk takımı olan Danubio’da futbola başladı. 5 yıl boyunca bu takımın alt yapısında kendini geliştirdikten sonra 2006-2007 sezonunda takımıyla beraber maçlara çıktı. Sezonda toplam 25 maçta forma giyen yıldız oyuncu, toplam 10 gol atma başarısını gösterdi. Göstermiş olduğu başarısının ardından Avrupa takımlarının dikkatlerini üzerine çeken Cavani, 5 Milyon Euro karşılığında 2007 yılında İtalya’nın güçlü takımlarından biri olan Palermo’ya transfer oldu.

Fakat bu takımda yarım sezon içerisinde forma giyme şansını pek fazla yakalayamadı. 2007-2008 sezonunda ise takımının formasını toplam 33 maçta giyen sporcu 5 gole imzasını atmayı başardı. 2010 yılına kadar 109 kez maça çıkan yıldız oyuncu, 34 kez topu filelere göndererek başarısını ve yeteneğini kanıtlamış oldu. Buradaki başarısının ardından 2010-2011 sezonunda 5 Milyon karşılığında Napoli takımına kiralanan oyuncu, bu takımdaki ilk sezonunda 35 maçta forma giyerek 26 gol attı ve adından söz ettirmeye başardı.

Buradaki başarısının ardından Palermo’ya 12 Milyon Euro karşılığında transferi sağlanan oyuncu İlk şampiyonlar ligi tecrübesini de Manchester City isimli takımla mücadele ederek kazanmış oldu. Ardından takımların göz bebeği haline gelen yıldız oyuncu eski kulübü olan Napoli ile 2013 yılına kadar sürecek bir anlaşmaya imza attı ve takımına 104 kez forma giyerek 78 gole adını yazdırdı. 2013 yılında edindiği başarılarla adından çok fazla söz ettirmeyi başaran Uruguay’lı yıldız oyuncu 64 Milyon Euro karşılığında Paris Saint Germain adlı takıma transfer edildi.

Cavani Fenerbahçe'ye gelecek mi? ile ilgili etiketler Süper Lig Fenerbahçe Transfer cavani
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.