Canan Karatay’ın ilaç niyetine dediği besin ortaya çıktı! Mutlaka yemek gerekiyor

Sabahları tüketildiğinde adeta ilaç yerine geçecek bir gıda öneren İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Türk insanını besinsiz bıraktılar” diyerek, diyetisyenlere sert çıktı. İşte detaylar…

Her ne kadar dengeli ve düzenli beslemenin yaşamın ve vücut fonksiyonlarının temeli olduğunu herkes bilse de pek çok kişi ağır diyet programları ya da hızlı kilo vermeler için dengeli veyahut düzenli beslenmeden feragat etme yoluna gidiyor. Oysaki, uzmanlar bu şekilde verilen kiloların sağlıklı olmadığını sık sık hatırlattığı gibi beslenme programından yapılan feragatleri de doğru bulmuyor. Bu isimlerden biri olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay ise, özellikle bir besinin asla beslenme listesinden çıkarılmaması gerektiğini düşünüyor.

Beslenme ve diyet alanındaki açıklamaları ile dikkat çeken isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yeterli beslenme kadar dengeli beslenmenin de ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Bu kapsamda özellikle bir besini öneren Prof. Dr. Karatay, şimdiye dek diyet programlarında bu besinin çok yanlış tüketildiğini ifade etti. İşte o besin…

“KİBRİT KUTUSUNA SAVAŞ AÇMIŞ İNSANIM”

Diyet listelerinde bir kibrit kutusu büyüklüğünde olarak tarif edilen peynirin, özellikle de ezine peynirinin tahmin edilenden çok daha faydalı olduğunu açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay, peynir tüketiminin önemine dikkat çekti. Özellikle ezine peyniri için konuşan Prof. Dr. Karatay, şu sözleri kullandı:

“Ezine peyniri şirden mayayla yapılan en sağlıklı beyaz peynirdir. Ezine peyniri tam yağlı, tam kaya tuzuyla yapılan ve de 6 ay mayalanması doğal olan en sağlıklı peynirdir. İstediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Ben avuç içi kadar diyorum. Niçin avucunuz içi kadar diyorum? Çünkü kibrit kutusuna savaş açmış insanım. Kibrit kutusu kadar peynir yiyin demekten Türkiye'yi, Türk insanını besinsiz bıraktılar.”

“PEYNİRLE BESLENEN KİŞİLERDE OSTEOPOROZ OLMAZ”

Canan Karatay’ın ilaç niyetine dediği besin ortaya çıktı! Mutlaka yemek gerekiyor

Peynir tüketiminin pek çok hastalığa şifa olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle halk arasında kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalığına karşı peynirin çok yararlı olduğunu belirtti. Peynirin bu hastalıkta doğal bir ilaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, şöyle konuştu:

“En sağlıklı protein, en sağlıklı yağ ve en sağlıklı kalsiyum kaynağıdır. Peynir yiyen bir ülkede, peynirle beslenen kişilerde osteoporoz olmaz. Türkiye'de sende osteoporoz var diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir hepsinin yerine geçer. Hanımlar beyler, osteoporozu önlemek için bol bol yiyin diyorum. Osteoporoz, kemik erimesidir. Kemik erimesi, diz ağrıları ve eklem ağrılarını önlemek için bol bol peynir yiyerek önlemiş olursunuz.”

Canan Karatay’ın ilaç niyetine dediği besin ortaya çıktı! Mutlaka yemek gerekiyor ile ilgili etiketler Canan Karatay peynir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.