Çanakkale yangınında son durum! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı

Çanakkale'de çıkan büyük orman yangınıyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 köyün tahliye edildiğini belirtti. Bakan Yumaklı yangından dolayı yaklaşık 1500 hektar alanın etkilendiğini açıkladı. Çanakkale Boğazı'yla ilgili Yumaklı "Sabahın ilk saatlerinde çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmış olacak" dedi.

Çanakkale'de saat 12.3'0da çıkan orman yangını nedeniyle tahliye edilen yerleşim yeri sayısı 9'a yükseldi. Çanakkale Hava Radar Mevzi Komutanlığı ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi de boşaltılıyor

YUMAKLI: DEVLET HASTANESİNDE TEHDİT YOK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangınla ilgili son durumu "Toplamda 9 köy tahliye edildi. 9 köyden 29 vatandaşımızı KYK yurtlarına yerleştirdik. Yangından yaklaşık 1500 hektar alan etkilendi. Devlet hastanesinde herhangi bir tehdit yok. Şu anda 14 kişi nakledildi. 150 hastamız şu anda 60 ambulansla birlikte bekletiliyor. Önlemler alındı. Sosyal medyada speküle edilen bu durumu açıklayalım. Üniversitede de teyakkuz devam ediyor ama boşaltma durumu söz konusu değil." sözleriyle açıkladı. 

"ÇANAKKALE BOĞAZI SABAH SAATLERİNDE KAPATILACAK"

Yumaklı "Rüzgar ve nem seviyesi gündüz olduğu gibi zorlayıcı değil. Sabah 6'dan itibaren artış söz konusu olacak. Gece olması sebebiyle yere inemeyen uçaklarımız var ancak 4 gece görüş helikopteriyle mücadeleye devam ediyoruz. 1500'e yakın personel çalışıyor. Gündüz açıklamış olduğumuz hava araçları yine mücadeleye katılacaklar. Çanakkale-Çan yolu kapalı, boğaz tek yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Ancak sabahın ilk saatlerinde çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmış olacak.  Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız burada ciddi mücadele veriyorlar. Şu anda alevlere karşı mücadele eden arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum." dedi. 

"SABAHA KADAR ARKADAŞLARIMIZ HİÇ UYUMADAN ALEVLERLE MÜCADELE EDECEKLER"

"Bu yangın, bir yerleşim yerinin yanında bir araziden çıktı, yangınların yüzde 90'ı insan unsuru" diyen Yumaklı "Bu alanda etkilenen o kadar çok canlı var ki. Bu kadar çok kaynağın israfı sadece küçücük bir alevden kaynaklanabiliyor. Buradan bir uyarıda bulunalım. Herhangi bir yangına sebep olacak bir ateş ya da bir çöp yakma gibi hususları artık gündemimizden çıkartalım.  Sabaha kadar arkadaşlarımız hiç uyumadan alevlerle mücadele edecekler. Sabah da diğer hava araçlarının da başlamasıyla çok yoğun bir şekilde mücadeleye başlanacak." diye konuştu. 

Çanakkale yangınında son durum! Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıkladı ile ilgili etiketler Çanakkale Yangın Orman Yangını Tarım ve Orman Bakanı Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.